Tartışma:Vashington, DC

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu makalede bazı değişiklikler yapma gereğini duydum. Bir önceki sürümde Washington'un ABD'nin en küçük eyaleti olduğu yazılmış. Oysa Washington'un en ilginç yanı hiç bir eyaletin parçası olmamasıdır. Bunu yaptığım değişiklikte belirttim.

Bir önceki kullanıcının yaptığı bazı değişiklikleri sildim. Umarım hiç kimse alınmaz. "Ayrica New york tan baslayip Miami ye kadar uzanan Route 1 icinden gecer." cümlesini sildim. Bu cümle yanlış olmamakla birlikte kanımca önemi olmayan bir saptama. Route 1 bir çok eyaletten geçiyor. Route 1 o kadar önemli değil. Okuyucular Route 1'ı bilmiyorlar bile. Ben VikiPedi'nin İngilizcesinde dahi Route 1'ın içinden geçmesinin işaret edildiğini görmedim. İzninizle silmeyi uygun gördüm. "FBI in merkezi buradadir." cümlesini de önemsiz buldum. Bence ABD'nin bütün federal kurumlarının merkezlerinin burada olduğunu yazmak yeterli. FBI, CIA vs. tabii ki hepsi burada olacak. "Sakin bi hayat vardir" cümlesi biraz tartışılır. ABD'nin en güvenliksiz kentlerinden biridir. "genellikle yasayanlar diplomattir." cümlesi doğru değil. Tabii ki diplomatlar var ama kentin nüfusu içinde oranları az. "Eyaletin icindeki en luks yer George Town dur." lüks cümlesinden ne kastedildiği belli değil. Zengin?

Kullanıcı: Vikiyazar

O zaman değiştirilmesi gereken bir sürü sayfa veya bir madde var.Eğer isimleri değiştireceksek hemen başlayalım.

Tartışma:ABD'nin eyaletleri sayfasında madde adları hakıkında bir tartışma yapılmaktadır. Lütfen tartışmaya katılın ve tartışma bitmeden değişiklik yapmayıon.--Martianmister 18:18, 28 Nisan 2007 (UTC)

Yapılan tüm açıklamalara karşın maddenin adı hiç bir şey söylenmeden bir kez daha değiştirilmiş. Vikipedi:Türkçe'nin kullanımı'nın maddesinde örnek olan bu ismi doğru haline getiriyorum. Eğer bununla ilgili bir sorun varsa lütfen burada, "Türkçenin kullanımı"nda ve Tartışma:ABD'nin eyaletleri'nde açıklayın. Filanca 13:28, 25 Kasım 2007 (UTC)

Türkiye'nin Vaşington büyükelçiliği'nin resmi web sitesinden: "Bu bölüm, T.C. Vaşington Büyükelçiliği internet sitesindeki Türkçe sayfalara erişimi kolaylaştırmaya yöneliktir." [1]