Tartışma:Uluslararası Tugaylar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İspanya (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İspanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İspanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkiye'den bu tugaylara katılanlar var mı~?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Merak ettim. Bilen arkadaşlarımız beni de aydınlatırınız. Takabeg 02:14, 28 Kasım 2007 (UTC)


Kimi kaynaklarda taburların hangi milletlerden oluştuğuna dair bilgiler verilirken türk unsurdan da bahsediliyor, ancak isim veya sayı hakkında bilgi bulunmuyor, olasılıkla eğer katılan olmuşsa bunlar balkanlar bölgesinde oluşturulmuş tabur aracılığı ile katıldılar. Ama kayda değer bir oran olmadığı kesin, ayrıca iç savaş sırasında türkiye gazetelerinde iç savaşla ilgili haberleri araştırma konusu yapan bir kitapta yayınlanmış olmasına rağmen burada savaşa katılan türklerden değil, ama, cumhuriyetçilerden yana esen kamuoyu desteğinden bahsediliyor.

Katılımın türkiyeden olmaması veya çok düşük olmasının nedeni ise faşizmin almanya veya italya'da olduğu gibi insanları acil eyleme girişmeye zorlaması gibi bir durumun türkiye'de olmaması(en çok katılımcı faşistlerden kaçan almanlar ve italyanlardan oluşuyordu), ayrıca tugayların örgütlenmesinde önemli yeri olan komünist bir partinin türkiye'de hiçbir zaman kitleselleşememesi gibi gözüküyor. selamlar --Bkz. 02:41, 28 Kasım 2007 (UTC)

Ooooo ne kadar çabuk yanıt geldi. Çok teşekkür ederim. Siz bu konuya bayağı ilgileniyor musunuz? Ben de bi araştırma yapacağım, eğer bir şeyleri bulursam sizi haberdar edeceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:27, 28 Kasım 2007 (UTC)

Dünya halkları arasında bu boyutta bir dayanışma örneği çok az görülür, gerçekten ilgi çekici değilmi? Diğer taraftan iki savaş arası en önemli olay bu iç savaş, ikinci dünya savaşının ön çarpışmaları, ve ilk modern savaş kabul edilir, araştırılmayı fazlasıyla hakediyor. Araştırmanızda başarılar, oldukça fazla kaynak bulunan bir alan ancak ülkemiz insanı konuya çok fazla ilgi göstermemiş, araştırmanızda elde ettiğiniz sonuçları paylaşırsanız çok memnun olurum. şimdiden kolay gelsin. Bu arada taburlar başlığı düzenlemeniz çok şık olmuş, şarkılar için teşekürler. --Bkz. 12:53, 29 Kasım 2007 (UTC)

Tabi tabi, memnuniyetle. Aslında bu konuda uzman değilim. Sadece üniversiteye girdiğimde hobby olarak ilgilenmiştim ve oraya gidip İspanyolca kaynaklarını almıştım. Burayı da zenginleşelim. Öncelikle kütüphanemde bulduğum kaynakları ilave edeceğim (şu anda şehir dışında olduğum için yarın). Ben de teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg 13:46, 29 Kasım 2007 (UTC)
Şimdi şuna [1] bakıyorum. Sanırım diğer kaynaklar (kitaplar) ile kıyaslama yaparak listeyi düzeltmemiz lazım. İyi çalışmalar. Takabeg 13:54, 29 Kasım 2007 (UTC)