Tartışma:Tipografi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burda taş baskı sistemi anlatılmıştır. Günümüzdeki ofset baskı tekniğinin atası olan, mürekkep-su dengesiyle yapılan bir baskıdır. Tipografiyle bir alakası yok. Tipografi, yazı karakterlerinin oluşturulması ve seçilmesi sürecidir. Daha açık bir ifadeyle, harf ve sembollerle ifade sanatı ve tekniğidir. Esasen metal veya tahta harfleri bir araya getirerek baskı yapma işidir ama günümüzde bilgisayarla beraber gelişen masaüstü yayıncılık ve tanıtım animasyonlarıyla başlı başına sanat dalı haline gelmiştir.

Fatih Özata

  • İlginiz için teşekkürler. Telif ihlali barındıran ve terimin karşılığı olmayan içerik çıkarıldı yerine kısaca tanım girildi. Tabii ki yetersiz bir tanım, isterseniz ekleme yapabilirsiniz: [1]. Teşekkürler. - Noumenon 09:30, 1 Haziran 2006 (UTC)

Yunanca mı, Latince mi?[kaynağı değiştir]

Yunanca mı Latince mi?


Kaynak olarak gösterdiğimiz Yunanca hangi dilden türemiştir, Latinceden değilmi, Latince avrupa dillerinin kökeni bilimin sözlüğü değil midir ?

  • Haklısınız. Bilimsel kelimelerin sütanası Latincedir. Ancak kelime; Yunancanın konuşulduğu bir zamanda üretilmiştir. Tarihsel kökenler dahil edilirse pek çok kelimenin kökeni farklılaşır. Yani popülist bakış açısına uyarsak bu kelime Yunancadır.

--Vesvas 16:17, 11 Nisan 2009 (UTC)

"Türkçe Halidir"[kaynağı değiştir]

"tipografi", "Typography"nin Türkçe hali mi? Tüm dillerde var olan sözcüklerin bir Türkçe hali mi var?

Bu sözcük Türkçe değil. Hangi dildeyse o yazılmalı. --95.15.14.111 21:02, 10 Mayıs 2011 (UTC)