İçeriğe atla

Tartışma:Tevfik Nevzat Bey

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Wooze tarafından 1 yıl önce Madde başlığı başlığına
Vikiproje Biyografi (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde başlığı[kaynağı değiştir]

İnternette yaptığım taramada bazı kaynaklarda Tevfik Nevzat ismiyle anılırken azımsanmayacak kadar çok kaynakta da Tevfik Nevzad ismine rastladım. Tartışmaya açık bir konu olduğu için bu tartışmayı açmayı uygun buldum. @Sanalyazici'ya da sesleneyim. Maddeyi açan kişi olarak fikir beyan etmek ister belki :) Wooze 02.49, 6 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

Wooze, uyarınız için teşekkür ederim.
Bu konuda Türk Dil Kurumu'nun ilgili web sayfasından ulaşabileceğiniz yazım kurallarına göz atmakta yarar var:
Arapça ve Farsça Özel Adlar
Kökeni Arapça ve Farsça olan kişi ve yer adları Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır: Ahmet, Bedrettin, Fuat, Mehmet, Necmettin, Nizamettin, Ömer, Rıza, Saadettin; Cezayir, Fas, Filistin, Mısır, Suudi Arabistan; Bağdat, Cidde, Erdebil, Halep, İsfahan, İskenderiye, Medine, Mekke, Şam, Şiraz, Tahran, Tebriz, Trablusgarp vb.
Bu kuralı kişi ve yer isimlerinin dışındaki isimlendirmelerde de kullanıyoruz. Örneğin İttihad ve Terakki demiyoruz. Sanalyazici 12.02, 8 Temmuz 2022 (UTC)