Tartışma:Tekhücreliler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Tekhücreliler" mi ?![kaynağı değiştir]

Burada ciddi bir yanlışlık yok mu ?

  • Bakteriler de tek hücrelidir ama protista değilerdir...

Zaten, değiştirilmiş olan giriş bölümüne de "Birhücreli ve çok hücreli fotosentetik algleri..." diye bir ifade girilmişken, bu maddeyi tekhücreliler yanlış terimi ile adlandırmak biraz çelişkili olmamış mı ? Bir de protozoanın bir alt alem olduğunu söylemek zor çünkü bunun her ne kadar protistaya dahil bazı canlıları gruplandırmak için kullanılagelse de artık resmi bir grup olmadığına ve başka gruplarla örtüştüğüne dair yazılar var, İngilizce Wikipedia'da. Bakınız:

Dahası, İngilizce Wikipedia'nın protozoa maddesinde, bu canlı grubuna ait ve onların bir alt alem olduğuna değinen bilimsel sınıflandırma tablosu göremiyorum. Keza, protista maddesindeki bilimsel sınıflandırma tablosunda da protozoanın bir alt alem olarak yeri yok.

Ayrıca, tekhücreliler değil de tek hücreliler diye yazılmaz mı ? Buna benzer bir şekilde, birhücreli değil bir hücreli ve cıvıkmantar değil cıvık mantar yazmak doğrudur.

Böyle büyük değişiklikler yaparken, aslında önce ama olmuyorsa da sonra tartışma sayfasına belirtmek gerekir ki, tartışılsın ve gereksiz yere verilmiş emekler bozulmasın.

Ben yapılmış değişiklikleri şimdilik geri alıyorum ve Protista madde başlığını geri çağırıyorum.

--Doruk Salancı 15:13, 11 Temmuz 2006 (UTC)