Tartışma:Taşlısekban, Süloğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ADINA, NEDEN TAŞLISEKBAN GÖLETİ DEMELİYİZ?

      Çünkü, Gölet'in tamamı Taşlısekban Köyü sınırları ve kadostra sahası içindedir de,

ondan TAŞLISEKBAN GÖLETİ denmelidir.

      Çünkü, Gölet yapımı sırasında Taşlısekban Köyü halkına ait topraklar istimlak edilmiştir de,

ondan dolayı Taşlısekban Göleti denmelidir.

      Bir defa, Gölet'in Geçkinli Köyü ile hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. 

Taşlısekban Köyü sınırları içine yapılan bir Gölet'e, neden komşu köyün adı verilmiştir ? Bunun da, mutlaka sorgulanması gerekir. Nereden bakılırsa bakılsın, tam bir komedi. Bu yanlışın en kısa zamanda düzeltilmesi gerekiyor. Taşlısekban Köyü Muhtarlığı, bir an önce harekete geçmeli. İlgili makamlara yazılı olarak, girişimlerde bulunmalıdır.

      Bildiğim kadarıyla, hem Geçkinli Köyü'ne ait, hem Taşlısekban Köyü'ne ait

SULAMA KOOPERATİFİ bulunmaktadır. Eğer, Gölet'in adı Geçkinli Göleti olarak kalırsa, Taşlısekban Köyü Sulama Kooperatifi sulamadan yararlanmak için Geçkinli Köyü'ne para (PAY) ödemek zorunda kalacaktır.

      Eğer Gölet'in adı, TAŞLISEKBAN GÖLETİ olarak değişirse, bu defa 

Geçkinli Köyü Sulama Kooperatifi, Taşlısekban Köyü'ne sulamadan dolayı para ödemek zorunda kalacaktır. Taşlısekban Köy Muhtarlığı, işin bu yanını mutlaka hesaba katarak ve köyün menfaatlerini düşünerek hareket etmek zorundadır. Gölet, Taşlısekban Köyü için ayrıca bir getiri sağlayan, köy bütçesine maddi katkı sağlayan kaynaktır. Bundan vaz geçilemez.

      Bu konuda ben herzaman yardıma hazırım. Zaten kendim de şahsen, bazı kurumlara 

dilekçeler yazarak gerekli girişimlerde bulundum. Bazılarından yanıt aldım, bazılarından da yanıt bekliyorum. Gelişmeler mutlaka olumlu yönde olacaktır. Ben umutluyum. Geçkinli Köyü'nden İl Genel Meclisi Üyesi, İsmet ARÇEKEN duyunca epey telaşlandı. Telaşından, ne yapacağını şaşırdı. Gölet etrafında tarlası olup da yeri istimlak edilenlerin, yerlerini işlediklerini ve bunun için hicar ödemek zorunda kalabileceklerini söyleyerek, saçma sapan iddialarda bulundu. Hepsi saçma şeyler. Bunu, Gölet'in adı değişecek diye sölediği saçmalıklar olarak düşünüyorum. Zaten, bu konu onu hiçmi hiç ilgilendirmez. Onu, telaşıyla başbaşa bırakalım. Zaten uykuları da kaçmıştır muhtemelen. Gölet elden gidiyor diye !

         (09.09.2009 - Çarşamba)
      Edirne Merkezden, Hüseyin TAŞ