Tartışma:Sultan Makamı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Bu dizi film; kaydadeğerdir çünkü:
  1. KD - 5'e göre; [1], [2] (Not: Çok iyi bir araştırma yapılmadan bulunan sadece ikisi)
  2. Kazım Koyuncu'nun (Kemal Sahir Gürel ile birlikte) yaptığı son dizi müziğidir. Bu isim altında 9 parçadan oluşan bir albümü vardır.
  3. "Popüler kültür" anlayışına karşı varlığı "yok sayılan", görmezden gelinen bir kesimin yaşamını yansıtmaktadır.
  4. IMDb'de, Sinema Türk'te yer almıştır. (IMDb, kayda değerliği olmayan film, dizi vb.leri konusunda hassas bir sitedir)
  5. Yine IMDb'de aldığı rating; 10 üzerinden 8.7`dir. [3]
  6. Sinema Türk'te aldığı ortalama puan 10 üzerinden 8.34'tür.
  7. Yakın zamana kadar (8 Haziran 2008) dizinin tekrarı yayımlanmaktaydı.
  8. İzleyiciden gördüğü olumlu tepki birçok basın ve yayın organında dile getirilmiştir. [4], [5]
  9. Şevket Çoruh, Başak Köklükaya, Uğur Polat, Dolunay Soysert, Ahmet Saraçoğlu, Ruhi Sarı, Tuba Büyüküstün, Özge Borak, Nejat İşler, Suzan Kılınç, Galip Erdal gibi birçok sanatçıdan bazılarının ilk dizisi, ilk filmi olmuş, bazılarının ilk olmasa da bilinirliğinin artmasına yol açmış, yılların tiyatro ve sinema emekçileri Kerem Atabeyoğlu, Tanju Tuncel gibi sanatçıları izleyiciye tanıtmayı başarmıştır.
  • Yukarıdaki veriler ışığında KD şablonunu geri alıyorum. Zamanımı çaldığı için de Manco Capac'a teessüflerimi bildiriyorum: o süreçte bir madde ekleyebilirdim. Bana bir madde borçlusun Manco Capac.. Hadi 1500 - 2000 byte'lık güzel bir şey ekle lütfen. - Levent Abi ileti 05:32, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Maalesef yukarda sıraladığınız hiç bir maddenin bu dizinin KD olduğunu gösterdiğini düşünmemekteyim. Çünkü yukarıda gösterdiğiğniz örenkelrin kaldıki en birincisi de dahil, VP:TV kriterlerinden herhangi birini yerine getirmediğini düşünmekteyim. Ancask Kayda Değerlik şablonunu tekrar koymaya niyetli değilim. bunu yapabilecek tecrübede tarafsız yaklaşıma sahip ve deneyimli bir kullanıcı olduğunuz için bunu kendiniz eğer biraz olsun tarafsız yaklaşabilirseniz yapabilirsiniz kanısındayım. Bu bu konudaki son yorumumdur. Bundan sonra uygulanmayan polititklarla da ilgilenmeye niyetim olmadığı belirtmek isterim. Size kolay gelsin. Saygılarımla --Manco Capac 06:12, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tuba Büyüküstün, Özge Borak Şakrak, Suzan Kılınç, Galip Erdal, Ertan Saban gibi sanatçıların adını duyurduğu, profesyonellik aşamasına geçtiği ilk yapım olduğunu ve hiçbir neden olmasa da sadece bu nedenle bile KD olduğunu bir kez daha anımsattıktan sonra; özellikle belirtmek istiyorum ki; doğru olduğuna inandığım bir şeyi savunur; doğru olmadığına inanmadığım bir şeyi de yapmam. Bütün iyiniyetli yaklaşımıma karşın yukarıdaki biraz olsun tarafsız yaklaşabilirseniz sözlerinizi ise kesinlikle ciddiye almak istemiyorum. Benim açımdan konu kapanmıştır. Levent Abi ileti 07:20, 11 Temmuz 2008 (UTC)