Tartışma:Spin (fizik)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fizik (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

noktasal bir cisim kendi etrafında dönemez dolayısıyla makro parçacıklar için geçerli olan spin tanımı noktasal tanımlı parçacıklar için (örn. elektron) geçerli değildir.


Bazı eklemelerde bulundum. --Physician 16:34, 30 Haziran 2009 (UTC)

noktasal parçacık derken; boyutsuz olarak mı? ya da 1 boyutlu

kafanızda sanırım çok yanlş şeyler var. hiçbir şey boyutsuz, noktasal değildir. nokta, sadece soyut geometride kullanılır. bir elektronun kendi etrafında dönemeyeceği gibi saçma bir yorumla karşıma çıkarsanız size ancak gülebilirim.

demek ki size göre atomalti parçacklar (veya bu civardakiler) noktasaldır. o zaman nası noktalardan oluşup bu yorumu yazabildiğinizi söylersiniz? ne kadar noktayı bir araya getirirseniz getirin, noktadan ileri gidemezsiniz. dolayısıyla parçacklar noktasal değildir.

Güneş'in etrafında dönen Dünya gibi, çekirdeğin etrafında volta atan bir elektron hem yörüngesinde, hem de kendi etrafında dönebilir. dolayısıyla açısal hızı yok diyemezsiniz. Açısal hız olduğunu göre 'nin (eylemsizlik momenti) ile çarpımı spin olacağından, ve bir elektronda ikisi de olduğundan elektronun KESİNLİKLE spini vardır.

--Physician 17:34, 30 Haziran 2009 (UTC)