Tartışma:Somuncu Baba

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Somuncu Baba oğlu Halil Taybi ile Darende de yatmaktadir.Bu konuda "Arşiv belgeleri ışığında Somuncu Baba ve Nesebi Alisi" kitabında prof.dr Ahmet Akgündüz tarafından belgelerle net bir şekilde açiklama yapilmiştir.

Somuncu babanin Turbesi Malatyadadir Aksarayda Değildir[kaynağı değiştir]

Somuncu Babanin Turbesi Darendededir Bunu Herkez biliyor Osmanli Arsivlerinde Darendededir Diye belgeler var nasil olurda Aksaraydadir diyebilirsiniz Darendenin 8000 yillik Tarihe Sahip Adeta Tarihi Canli Yasayabileceğiniz Bir Diyar Siz Bu İlcenin En Onemli Turbelerinden Olan Somuncu baba turbesinin Aksarayda oldugunu Yaziyorsunuz Neden Ve Neye Dayanarak Horasanlı22 (mesaj) 12:05, 30 Kasım 2016 (UTC)

Tartışma konusu zaten Aksaray da mı yoksa Darende de defnedildiği mi? Mesela [Bu] gibi haberlerde türbesinin Aksarayda olduğu da söylenmekte.[şu] kaynaktada aksarayda vefat ettiği söylenmekte. [Burada] da her iki iddia gündeme getirilmiş. Bu nedenlerle madde de her iki iddia da gündeme getirilmiştir.--Muratero 12:59, 30 Kasım 2016 (UTC

Ben Tarafsiz Bir sekilde Konuya yaklasim Aslen Yozgatli Olarak Bakiniz Somuncu Babanin Kabri Darendededir Aksarayda Olma İhtimali Cok Düşük Bu Sayfada Yanli Haber Yapildiği Kanaatindeyim. Saglam Osmanli Kaynaklarinda Somuncu Babanin Kabri Darende'dedir Yazar Darendeye Gitmis Biri Olarak Konusuyorum Orada Çilehanesi Tekkesi Tarikat silsilesi vb Bir Cok Sey Günumüze Kadar Ulastirilmistir. Ve Darendenin 8000 yillik Bir gecmise Sahip Olduğunu Düşünürsek Somuncu Babanin Kabrinin Darendede Olmasi Çok Yüksek İhtimaldir.Somuncu Baba Oglu Halil Tayb İle Darendede meftundur.

Size verdiğim kaynaklar gayet akademik. herhangi bir taraflılık bulunmamakta. Sizin İddianızda metin içerisinde zaten zikrediliyor. Bana benim yazdığım kaynaklarda belirtilen ifadeleri söylüyorsunuz. Size belirttiğim ilk linkteki bir sürü bilim insanının olduğu sempozyumda defin yerinin Aksaray da olduğu belirtiliyor. Kusura bakmayın ama bu sayfayı takip eden bir Devriye olarak bu kadar bilim insanının kabul ettiği bir durumu (aksarayda defnedildiği) silmenize göz yumamam.--Muratero 13:10, 5 Aralık 2016 (UTC)


Bu Kadar Bilim İnsani Demissiniz O haberde Sadece 1 kisi Röportaj vermis Bakin burda[[1]] Tum turkiyenin Tanidigi Hocamiz Kabrinin Darendede Oldugunu Soyluyor. Burdaki Trt programinda[[2]] Somuncu Babanin Kabrinin Darendede Oldugu Soyleniyor Bak burda Prof dr ahmet akgunduz hocamiz Darendededir diyor[[3]] Sana boyle 1000 tane haber video kaynak Veririm Guzel Kardesim Simdimi Akliniza geldi somuncu baba Ne yaptiniz somuncu babayi tanitmak icin ? Oysa Darende Hulisi efendi Vakfi Sadece turkiyeye degil dunyaya tanitti Somuncu Babayi kardesim Ben Edirneden Karsa Bu ulkeyi cok seviyorum Lakin Haksizlik Karşısında Susmadım Susmam Susarsam Gök Girsin Kızıl Cıksın