Tartışma:Siyanür

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kimya (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kimya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kimya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tıp (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Siyanür kullanımı[kaynağı değiştir]

Not : Siyanür ÖldürürDon Carleone 07 (mesaj) 20.13, 12 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

Altın arama faaliyetleri sürecinde siyanür kullanımı yoktur. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. Bu aşamada sadece laboratuvarda yapılan tenör değerlendirmeleri sırasında siyanür kullanılır. Bu amaçla kullanılan toprak ise 100-200 gr'ı geçmez. Maddede de belirttiğim gibi, yapılan onca araştırma sonucu siyanüre alternatif bulunamamıştır. Tiyoüre hiçbir şekilde siyanürün çözme verimine ulaşamamıştır. Ekonomik uygulanabilirliği, çoğu altın madeni için uygun değildir. Aksi halde bu pahalı kimyasal çoktan bırakılıp, alternatifleri kullanılırdı. Üreticilerin baskı yapması konusu ise kanıtlanamayacağı için, maddeden kaldırmak durumundayım. Bilginize... TCPmesaj 19:13, 9 Eylül 2008 (UTC)


Malesef dediğiniz doğru değil . Şu anda Erzican Çöpler bölgesinde Siyanür ile altın madeni işletmeciliği Amerikalılar tarafindan yapilmaktadir. Bilginize...

Haklisinizdir. Uretim siyanurle yapiliyor, dogru. Benim soyledigim ise arama asamasinda kullanilmamasi. Iyi gunler. --TCPmesaj 19:01, 23 Aralık 2008 (UTC)