Tartışma:Sanal havacılık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Video oyunları (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Video oyunları maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Video oyunları kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

---Skycsar (mesaj) 20:39, 21 Kasım 2012 (UTC) (Gerçek ve Sanal havacı) - Lütfen değişiklik yapacak arkadaşlar şu konulara dikkat etsin;

- Bir sanal havacılık grubunun reklamını yapmayın, hiç bilgisi olmayan kişilerin başvuracağı bu kaynak bir reklam yeri değil.

- Hiçbir gerçek havacılık ve sanal havacılık tartışmasına girmeyin, İkisi ayrı şeyler. Bir şeyin benzemesi bir araya getirileceği anlamına gelmez.

- Hiçbir rol tartışması yaratmayın, sanal havacılık tüm katılımcıları ile var ve bu yüzden keyifli. Asla sadece bir uçak uçurma ortamı değildir. Teşekkürler

Maddede değişiklik yapacaklara not: Lütfen ansiklopedik değeri olmayan dış bağlantıları maddeye eklemeyiniz Vikipedi bir internet portalı değilidir.--Erkan 08:05, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba,

"Sanal Havacılık"ı ele almışsınız. Fakat Sanal Havacılık konusu ile 12 yıla yakın zamandır ilgili biri olarak, bazı ifadelerinizi yetersiz ve hatta konudan uzak gördüm.

(Reel) Havacılık "pilot olmak"tan ibaret değildir.

Pilotluk ise mutlaka "meslek" olmak zorunda değildir.

Nihayet, Sanal Havacılık, "pilot olamamışlık"tan ibaret hiç değildir.

"Pilot olmak/olamamak" şeklinde ifade olan "dar" ve bir o kadar da "saçma" fenomen de kuşkusuz bu 3. dünya ülkesine has bir fiili durumdan ibarettir.

Havacılık, şu 3. dünya ülkesinin şartlarında baştan itibaren oligarşik sınıfların bir imtiyazı olarak bina edilmiş olduğundan (ki, aslında ortada kendisinden bahsedilmeye değer bir "bina" da yoktur) konu hakkında böylesine zavallı anlamlar türemiştir.

"Sanal Havacılık"ta elbette "simulasyon" esastır. Fakat konu, "meslek" denen şeyi simule etmek değildir. Konuyu başlarda bu şekilde kolayca geçiştirenleri bizzat "Sanal Havacılık"ın geçen yılları muallakta bırakmıştır. Çünkü Sanal Havacılık´ın gelmiş olduğu konum, aynı zamanda onun geleceği hakkındaki ipuçlarını da vermektedir.

"Sanal Havacılık", elbette dijital sıçrama ve onun yegane aygıtı olan bilgisayarın eseridir. Böyle olunca Sanal Havacılık´ın "Coğrafik Algı/Coğrafik Sahne" gibi temel aşamalarının enaz "uçuş" kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Yani, bir uçuş simulasyonu sistemini "bilgisayar´ın dünyası"nın dışında ele almak imkanı bulunmamaktadır. Buradan ise, konunun, esasen "bilgisayar insanı" denebilecek bir insanın detayı olduğu sonucuna varılır.

Kısacası, insan zekası ve onun eserleri, ralitede olup bitenin kuyruğu olmak zorunda değildir. Bunun en tipik tezahürlerinden biri de "Sanal Havacılık" konusudur.

Sonuçta, "reel havacılık" alemini kendisine yegane amaç olarak gören bir insanın "Sanal Havacılık" alemini benimsemesi mümkün olamayacağı gibi, "Sanal Havacılık"ın insan zekasına müjdelediği engin geleceğin peşine düşmüş bir insanın da reel havacılığın sosyal/mesleki rituel ve rutinlerini benimsemesi mümkün olmayacaktır.

Bu paragrafları, hem "eski bir ansiklopedisyen" oluşum, hem de wikipedia ve benzeri internet merkezli enformasyon kaynaklarını çok daha yüksek bir düzeyde görmek arzum sebebiyle aktarmayı vazife gördüm.

Saygılar.


Merhaba,

Dusuncelerin ozgurce paylasildigi bir platformda lutfen "laf cambazligi yaparak" ihaleye fesat karistirmayin. Burasi herkesin ozgurce bilgi paylasabilecegi bir ortam, babanizin mali degil. Siz hangi vazifeden bahsediyorsunuz?.

Lutfen bir daha uyari nitelikli yazilar yazmayin.

Saygilarimla.

  • Merhaba Fakat bu konuyu ansiklopedik değer kazanmasını sağlayan TSHKK adına burada yapılan bazı değişiklikler gördüm. Olayı sadece flight simulator'e indirgemeye çalışıp konuyu kapatmaya çalışan beyin özürlü arkadaşıma sesleniyorum. Yaptığın emek hırsızlığıdır.

78.183.170.86 10:31, 12 Aralık 2012 (UTC) Kaiser

  • Türk Sanal Hava Kuvvetleri Ivao ve Vatsim gibi bir oluşumdur. Bunlardan öteye Türk olduğu için dışlanamaz. Editörlere not düşüldü.

http://pazarvatan.gazetevatan.com/haberdetay.asp?hid=17180 http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/tshk-pilot-adaylari-ariyor.html

Hala reklam diye dış bağlantı silen var...