Tartışma:Radyokarbon tarihleme yöntemi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fizik (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Zaman (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Zaman maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Zaman kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Fosillerde tarih saptanırken yapılan yorumlar. "...milyonlarca yıl önce..."(?)[kaynağı değiştir]

Bu konu hakkında eleştiri niteliğinde bazı yazıları okudum ve bu yöntemlerle yapılan tarih saptamalarında birçok açık noktaların olduğunu yazılardan gördüm. Sadece karbon 14 yöntemi değil diğer birçok yöntem de ele alınmıştı. Yabancı dilde ve oldukça teknik terimler içerdiğinden bunları türkçeye aktarmak bana açıkçası zor geliyor. Yanlış anlaşılmasın madde için bir eleştiri yapmak niyetinde değilim; ama, bu tarih saptama yöntemlerinin ne derece güvenilir olduğu konusunda epey bir kuşkum oluştu. Çünkü yazılar bu konuda değinmedik nokta bırakmadan gayet objektif bir bakışla birçok ayrıntıyı ele almış ve konuya yabancı biri bile kolayca anlayabiliyor. Tarih saptamaları özellikle evrimle ilgili bir konu olarak dikkat çektiğinden bu konuya bakma ihtiyacını hissettim. Sonuçta her gazete manşetinde geçen şu kadar milyon yıl vs. gibi ifadelere olan kuşkum arttı. --88.247.183.234 22:02, 23 Şubat 2007 (UTC)