Tartışma:Olbers Paradoksu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilim (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Paradoks nedir..[kaynağı değiştir]

Paradoks çelişki demek değil midir? Nesnel olması gerekir. Evrenin sonsuz olup olmaması (veya sonsuzdan beri var olup olmaması) bilinmeyen bir şey olduğu için, bu yazı bana sonsuzdan beri gelmediğini kanıtlamaya çalışan bir yazı gibi göründü sadece.. çelişki içermeyen bir şeye nasıl paradoks deriz? Karşılığında "eğer öyle değil böyle ise.." diye bir belirteç yok çünkü.. Seqizz 00:24, 10 Aralık 2007 (UTC)seqizz


Sonuç olarakda Evren'in ne kadar sonlu olduğunuda bilmiyoruz.Yani bir zaman gelecek olsa bile ne kadarlık bir süreden bahsedilebilirki?Ayrıca uzaydaki yada evrendeki zaman kavramlarını hep aynımıdır... Ama Evren'in sonsuzdan gelmeme fikri hoş...Animaniac 00:32, 10 Aralık 2007 (UTC)Animaniac

Sizin zaten hoş anlayışınıza hayranım.Madem Vikipedia tarafsız neden gelip böyle bir yazı yazıyorsun?Çok anlarsın ya kurallardan(!).Ayrıca bu bir tezden başka birşey değildir.Oradaki "Demek ki evren, sonsuzdan beri var değildir." cümlesi kaldırılıp, "Bu hipoteze göre evren, sonsuzdan beri var değildir.Fakat bu yalnızca bir tez olduğu için bu konuda kesin bir karar yoktur." dense, sayfa ateistizmden arındırılıp çok daha tarafsız olabilir.78.163.162.109 14:43, 1 Mart 2011 (UTC)

Madde, Heinrich Olbers'in bir kuramını anlatıyor. Dolayısıyla benim kişisel görüşüm değil. Bir cümleyi okuyup anlamak güzel birşey. Ama bu arada bir önceki cümleyi unutuvermek, biraz daha okuma ekzersizi yapılmalı. --Makedon 18:28, 1 Mart 2011 (UTC)