Tartışma:Nuri Kurtcebe

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Gırgır'da Gaddar Davut isimli bir kahramanı vardı. Bu kahraman, orta çağda fakat farklı dönemlerde güncel olan ile paralel bir hayat sürerdi. Bir kale kuşatmasını neredeyse o dönemdeki yıldızlarla bir futbol şampiyonası gibi çizmişti. Mimarlık kökenlidir. Günümüzde Cumhuriyette çizer. Nazım Hikmetin ölümsüz Kuvayı Milliye Destanı'nı da çizgileştirmiştir.

Arkadaşın teki bu açıklamaları nesnel ve kurallı bulmamış. Şimdi bir de buna bakalım; 1- Evet Gırgırda bu çizerin böyle bir kahramanı vardı; bunun neresi yanlış, neresi nesnel bir bilgi değil ya da bilgi değil? 2- Evet hikayelerin içeriğine girmeden konsepti anlatmaya çalışıyoruz; Gaddar Davutun öyküleri Selçuklular döneminde geçmiyor muydu ve bu orta çağ değil midir? O dönemlerde bir Haçlı savaşında haçlıları temsil eden Müller, Meier, Breitner vb ise bunu nasıl özetlemek mümkün? 3- Günümüzde Cumhuriyette çiziyor oluşunu da bir Cumhuriyet alarak doğrulamanız mümkün? 4- Benzer olarak Kuvayı Milliye Destanı isimli Nazım Hikmetin Destanını çizgi ile zenginleştirmiş kitabı satın alabilirsiniz. Biz de hasbel kader, bir yazarın kitabının ismini yazarak sadece tarafsız bir bilgi vermiş olduk. Nazım hikmetin ölümsüzlüğü birilerini rahatsız ettiyse bile, Nzaım Hikmet ölümünün bu kadar süre ardından hala anılmakla ölümsüzlüğü hakketmiştir. Bazı yazarlar ya da sanatçılar için taraflı sözcükler kullanılabilir. Tolstoy, Dostoyevski, becket, Kafka...

O halde bir şeylere itiraz etmek bu kadar kolay mıdır ve niyedir?