Tartışma:Nilüfer Hatun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Nilüfer Hatunun yaşadığı devir 14. yüzyıl, Evliya Çelebi ise 17. yüzyılda yaşamış. Bu durumda aşağıdaki ifade dayanaksız görünüyor. "Evliya Çelebi onun için "Bize ikramlarda bulundu. Çok iyi ve dindar bir hatundur." demiştir" 85.101.240.71 08:16, 24 Nisan 2008 (UTC)

Evliya Çelebi silindi[kaynağı değiştir]

Yanlış işaretini, 17. yy'da yaşamış Evliya Çelebi'den, üç yüzyıl önce yaşamış biri ile görüşmüş gibi alıntı yapılması üzerine koymuştum. Madde içeriğinden ilgili satırı çıkarırsak sanırım sorun kalmayacak.--Xeyri 09:04, 7 Mayıs 2008 (UTC)


Nilüfer Hatun, Yarhisar Tekfuru'nun kızı, Orhan Gazi'nin eşi ve Murad-ı Hüdavendigar 'ın annesi.Asıl adı Holofira 'dır; Müslüman olduktan sonra "Nilüfer" adını almıştır. Osmanlı'daki yabancı eşlerden ikincisidir