Tartışma:Milli aşireti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Gökhan Yabgu tarafından 1 yıl önce Osmanlı Tahrir Defteri başlığına

Milli/mılan aşiret federasyonu[kaynağı değiştir]

Burada yazılanlar kısmen doğru olmakla birlikte bir çok bilgi taraflı ve yetersizdir. Ziya gökalp'ın Millilerle ilgili bilgileri taraflıdır. Zira kendisi bir Milli düşmanıdır. Cumhuriyet dönemi Millilerle ilgili bilgiler de taraflıdır. Çünkü İttihaçılar zamanından beri Milliler asi olarak kabul edilmiştir. Kürtlerin en büyük aşiret federasyonu olan(Beş milyon küsur nüfusu olan bir aşiret birliği)Milliler hakkında çok daha gerçekçi kaynaklar olmasına rağmen maalesef burada o kaynaklara değinilmemiştir. Her zaman olduğu gibi bu madde de resmi ideolojinin çerçevesinde hazırlanmıştır. Milliler içinde Arapça konuşan aşiretler de vardır; "Beni Ğitab" gibi aşiretler. Keza Milliler sadece Kurmanç değildir, aynı zamanda soran ve zaza olan Milliler mevcuttur. Dersim Millileri Zazaca konuşur,İran Millileri soranca konuşur.Nitekim Kelşabdi bey ile ilgili bilgiler de yanlıştır. "Keleşabdioğlu" soyadını taşıyanların bir çoğu keleşabdi beyle bir ilgileri yoktur. Bu durum sadece bir isim benzerliğidir.ellerinde keleşabdi beyle ilgili sağlam soyağacı olan insanlar tanırım ki bunların soyadı keleşabdi değildir. aslında burada verilen bilgiler oldukça taraflı ve çarpıtmalarla doludur. kısmet olursa ileride düzeltiriz. Saygılarımla --ali 23:14, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Milan, Milli Aşireti[kaynağı değiştir]

Taslak doğru bilgiler barındırmakla birlikte çoğunlukla eksik, yanlış, taraflı ve tutarsız birçok bilgi içeriyor. Kaynakların güvenilir olduğundan şüpheliyim. --Yulanga 12:03, 11 Eylül 2011 (UTC)

Osmanlı Tahrir Defteri[kaynağı değiştir]

Osmanlı Tahrir defterin de aşiret Oğuzun Bayad boyundan geldiğini söylüyor. Gökhan Yabgu (mesaj) 13.23, 23 Mart 2023 (UTC)Yanıtla