Tartışma:Merhametli Meryem Ana Rahibeleri Cemaati

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Thomasaltaca tarafından 2 yıl önce Madde adlandırması başlığına

Madde adlandırması[kaynağı değiştir]

Buradaki kaynakta geçtiği şekilde taşıma yapıldı. Farklı adlandırmalar için kaynaklar bu başlıkta listelenebilir. abc 11.08, 26 Şubat 2022 (UTC)Yanıtla

Bu bir Katolik, Rahibe tarikatı. Bir cemaat değil. Thomasaltaca (mesaj) 15.04, 26 Şubat 2022 (UTC)Yanıtla

Alttaki kaynağa göre: The HarperCollins Encyclopedia of Catholicism (1995) defines as "congregations of sisters institutes of women who profess the simple vows of poverty, chastity, and obedience, live a common life, and are engaged in ministering to the needs of society." McBrien, Richard P.; Attridge, Harold W., eds. (1995). The HarperCollins Encyclopedia of Catholicism. New York: HarperCollins. ISBN 0060653388.


Başka bir kaynağa göre:

"When bound by simple vows, a woman is a sister, not a nun, and thereby called 'sister'. Nuns recite the Liturgy of the Hours or Divine Office in common ... (and) live a contemplative, cloistered life in a monastery ... behind the 'papal enclosure'. Nuns are permitted to leave the cloister only under special circumstances and with the proper permission." Saunders, William (2003). "The Meaning of the Terms Nun, Sister, Monk, Priest, and Brother". Catholic Education Resource Center. Retrieved 2018-05-28.

Bunlardan anlayabiliriz ki rahibe ve kız kardeş kesinlikle aynı şeyler değil.

Peki neden cemaat değil de tarikat? Aslında bir tarikat da değil ancak Türkçedeki doğru kelime eksikliğinden dolayı tarikat kelimesini tercih ediyoruz. Bir cemaat değil, Katolik Kilisesi'ne bağlı ve kendi düzeni var. "(...)including the distinction between orders and congregations. It uses the single term religious institute to designate all such institutes of consecrated life alike."

Robert T. Kennedy, Study related to a pre-1983 book by John J. McGrath – Jurist, 1990, pp. 351–401

Bu terim artık daha basitleştirildi ve biz de Türkiye'de, ileride bir değişiklik olması durumu hariç, bunun için tarikat kelimesini tercih ettik. Thomasaltaca (mesaj) 15.22, 28 Şubat 2022 (UTC)Yanıtla