Tartışma:Mehmed Bedreddin Efendi (II. Abdülhamid'in oğlu)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Mehmed Bedreddin Efendi (II. Abdülhamid'in oğlu) silinme talebine itiraz[kaynağı değiştir]

Silinmesini talep ediyorsunuz da böyle bir şehzade var. Öldüğü'de sabit başlık açıp kaynak gösterip 4 satırlık bilgi vermişim. 6.maddeye nasıl bir aykırılık var. bir açıklama rica edebilirmiyim. bu sebeple bu başlığın silinmesine itiraz ediyorum. ilaveten ortada 6.maddeye aykırılık söz konusu değildir. wikipedi kayda değerlik kıstaslarına uygundur Zira;

  • Bir konu kendisinden bağımsız, kapsamlı, güvenilir, birden çok ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir. 3 kaynak var bir paragrafta daha ne olsun. 2 tanesi tarihçi Prof Dr.Ekrem Buğra Ekici'den.daha ne olsun.
  • Doğrulanabilir bir maddeye sahip olabilmek için, konunun bağımsız, güvenilir kaynaklardaki yayınlar aracılığıyla araştırıldığında, kontrol edildiğinde ve değerlendirildiğinde bilgiye ulaşılabilecek kadar kayda değer olması gerekir. 2.abdulhamid'in boyle bir şehzadesi olduğu sabit yani bu konuda kısa bilgi vermenin neresi kayda değer değil anlamadim ki?

Tarafsız bir maddeye sahip olabilmek için, konunun, hakkında yansız ve bağıntısız kaynaklardan bilgi edinilebilir olması ve maddeyle ilgilenenlerin yalnızca partizan veya fanatik editörler olmaması, gerekir. Vikipedi gelişigüzel bir işletme, web sitesi, kişi vb. dizini değildir. Vikipedi bir ansiklopedidir. Ortada bir fanatikligin soz konusu olmadigi açiktir. 2 kitap ve bir makale den yararlanilmistir ki bu kitaplarin birini 2.abdulhamid'in akrabasi diğerlerini ise tarihçi Prof Dr.Ekrem Buğra Ekici yazmıştır.Ortada fanatikce bir ibarenin yer almadığı doğum ölüm defin yeri gibi bilgilere yer verildiği bunlarinda objektif veriler olduğü şehzade ile ilgili genel bilgilere yer verildiği açıktır.

  • Bir konunun Vikipedi'ye dahil edilmeyi hak edip etmediğini belirlemede öznel değerlendirmeler geçerli değildir. Kayda değerlik kriterleri sıralananlar benzeri kişisel veya yanlı düşüncelerle bir değildir; "bunu daha önce hiç duymadım", "ilgi çekici bir madde", "ilgiyi hak eden bir konu", "yeterince ünlü değil", "çok önemli bir mesele", "popüler", "sevdim/severim", "sadece [herhangi bir grup/kişi]yi ilgilendirir" vb.Bu kısma da aykiriligin olmadigi cok açıktır tam aksine bu yönde talepte bulunan kişilerin bu yönde düşünce ile silinme talebinde bulunmasi hatalıdır bu nedenle de talebin reddi gerekir.

[[1]] saygılarımla. Gerçekler (mesaj) 11.58, 28 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

İki yaşında öldüğü için ayrı bir madde açmaya yetecek kayda değerlik yok, sadece doğum ve ölümle ilgili bilgiler var. Gerekli bilgiler 2. Abdülhamid maddesinda ailesi başlığında verilebilir. Metacarpale (mesaj) 11.25, 29 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla