Tartışma:Malazgirt Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

arkadaşlar bu asker sayıları ve kayıplar konusundaki süper abartılı rakamlar vikipedia ya olan saygımı ve bu sitenin objektifliğini bi daha gözden geçirmeme neden olacak. Bir yandan 200.000 ler den bahsedilirken kayıplar kısmına 2000 yazılıyor. bizzat imparatorun esir düştüğü orta çağ tarihinin en kanlı savaşlarından birinde bozguna uğrayan bizans imparatorluk ordusunun iki bincik bir kayıpla bu savaşı atlatması gerçekten Hz Musa nın kızıldeniz olayından bu yana gerçekleşmiş en büyük mucize olsa gerekir.bu savaşın sonunda bizans askerlik kurumu iflas etmistir. bes sene gibi kısa bi surede turk kuvvetleri hiçbir ciddi direnişle karsılaşmadan izmire kadar ilerlemiştir.bu sitedeki tüm türk savaşlarında kasıtlı olarak türklerin tüm savaşlarını korkunç bi sayı üstünlüğüyle kazandığı iddia ediliyor. yakında nigboluda 10000000000 türk askeri mohacta 20000000000 türk askerini okursam şaşırmıycağım. Bozkurtss

abartlıdır[kaynağı değiştir]

Veilen sayılar hakkında birr bilgim yok ama objektif olmadığı hakkında hemfikirim.Ben bu objektif olmayan alanları silip düzenlemeye çalıştım ama sizin fikrinizi saygıyla karşıları

Tarafsızlık ve Doğruluk[kaynağı değiştir]

Bu savaşta ki rakamlar abartılı ve yanlıştır. Wikipedia son zamanlarda tarih konusunda çok hata yapıyor, özellikle de Türk tarihi. Birileri sürekli bizim tarihimize ortak edilmeye çalışılıyor. Bu tutum beni wikipedia dan önemli ölçüde soğuttu. Wikipedia ya yazdıklarına kanıt göstersin ya da birilerini ortak etmeyi bıraksın. Wikipedia yı tarafsız olmaya çağırıyorum. Artı bizim yağtığımız savaşlarda sadece kürtler değil diğer bir çok halk bulunuyodu. Neden özellikle kürtlerin desteği yazılıyor çok merak ediyorum.O dönemde Kürtlerin sayısı az olduğundan verecekleri askeri destek sayısı fazla olamaz. Yani eğer o savaşta savaşan halkların isimleri yazılacaksa hepsi yazılsın yahut kürt ismi silinsin diğer Türk destekçisi halkların hakkı yeniliyor.Bu imzasız yazı DeathLine1907 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kardesim ciden wikipedinin hiçbir suçu yok zaten bizde aldığımız bilgileri copy paste yapmıyoruz.bu bilgilerin yanlış olduğunu bildiğinize göre doğrularınıda biliyorsunuz demektir.madem doğrularını biliyorsunuz uzatmaya ne gerek var.doğrusunu ekleyerek gençliğimize öğrenimimize katkıda bulunun.zaten burdaki bilgileri yazanda +%50 (yüzde elliden yüksek bir oranda) olarak bir üyedir.ki oda yalan yanlış doğruluğunu bilmediği sitelerden almıştır. buna kesinlikle katılıyorum.


                                      DarkPrincess
                                            --DarkPrincess 20:38, 12 Kasım 2008 (UTC)

12.11.2008 22:39

Tamamen Avrupa tarihinden kaynak gösterilerek yazılmış bir tarihi olay.Türklerin kaynaklarından yararlanılmamış.Vikipediyle bir sorunum yok ancak Moderatörler böyle büyük hataları düzeltmeliler.Asker rakamları tamamen savaş sonrası kaybedtmenin üzüntüsü içindeki yunanlıların kaynaklarına dayanılarak hazırlanmış.Kaybedeb bir taraf tabii ki kendini haklı göstermek isteyecektir.

Ancak belli bazı kişilerin kasıtlı olarak sadece yunanlı kaynakları referans alan avrupalıların yazdığı bu kaynaklara dayanması taraf tuttuğunun net bir göstergesidir. Bu imzasız yazı Capodeturkiye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kürtlerin türklere savaşlarda ne kadar yardımcı olduklarını bu zaman ki genelkurmay başkanlığından kurtuluş savaşının illere göre şehit listesini alaraköğrenin ve görün.değil ki eski tarihlerde kürtlerin nüfuslarının daha az olduğu düşünülürse katkı o oranda olabilir.yaylacık

sayısal üstünlük.[kaynağı değiştir]

arkadaşlar kürtler destekmi köstekmi bilinmez o zamanlarda pek adları geçmez eski tarihte,çünkü biz anadoluya gelmeden önce avrupaya dayanmadan önce kıskırtan yok kullanan yok...sayısal üstünlüğe gelince türkler coğu zaman kendilerinden sayıca üstün olan ordulara bozgun vermislerdir,sebebi hareket yetenekler,at kullanma becerileri ve savaşcı özellikleridir.yazıdaki bir noktaya dikkat edin cesitli milletlerden olusan paralı askerlerden bahsediyor,onlar para kazanmak için savaşır türkler maneviyat için savaşır,türkler ağır ve hantal zırhlara bürünmezler atlarını sözle komuta edecek şekilde eğitirler,hızlı ve çevik hareket ederler at üstünde bunlarda önemli faktörler zamanın savaş taktiklerinde.neticede rakip bir milyonda olsa onbinde olsa anadolu bizim artık.avrupanın taktiği tarihimizi maneviyatımızı,kültürümüzü ve karakterimizi olduğundan farklı ve kafa karıstırıcı göstermektir.türk tarihini hakkıyla arastıran on türk bilimadamı varsa,yanıltıcı arastıran binlerce bilimadamı var malesef.


Itiraz----

Bem bir Muslu ve ayrica bir KÜRT olarak sizi siddetle kiniyorum... bari burda ve bu konuda biraz erkekce Topraklaridir! Ve savasilmisdir ozamanlar!

Zaten en büyük Teröristler daga cikip savasan degildir. Terörist olan, bu ayrimlari yapandir! Saklayandir! Ve Teröristilik düsüncede baslar...demin okudugum yazilardaki gibi....


50-200.000 buahahahhahhaahhah