Tartışma:Lipova, Arad

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Romanya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Romanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Romanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Literatür:

Yer adı olarak Türkçe literatürde Lipova ve Lipva şekilleri vardır. Çok seyrek olarak Lipve de tespit edildi. Her ikisi için de bilimsel yayında kullanım söz konusudur. Ancak, ilk taramada Lipova imlası da hatırı sayılır miktarda tespit edildiği için maddede yer adı olarak bu tercih edildi; Lipva da diğer şekil olarak belirtildi. Madde adı araştırması sonucunda (Osmanlı Türkçesi imlasıyla desteği gibi verilerin de eklenmesiyle) madde adı Lipva olarak değiştirilebilir.

Madde adı olarak "Lipova", Türkçe Vikipedi'de tektir, dolayısıyla aslında "Arad" olarak belirtmeye gerek yok gibi görünse de, Lipova adında var olan başka toponim maddelerinin ileride açılması sonrasında yaşanabilecek karışıklığı baştan önlemek için madde adı "Lipova, Arad" olarak yazılmıştır. taglıgalpileti 9:54, 16 Mayıs 2012 (UTC)