Tartışma:Lehçe (dilbilim)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Lehçe (dil bilimi) sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Dilbilim (En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Dilbilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Dilbilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Özellikle Türk dilinin lehçeleri için aşağıdaki makaleler kaynak olarak kullanılabilir:

    • Kırk yıldır dilbilim dedikten sonra şimdi niye dil bilimi şeklinde yazılıyor? Başka maddelerde de var bu yanlışlık. Dilbilim dalı ayrı, dilbilgisi ayrı, dil bilgisi ayrı şeyler.--194.27.149.30 13:02, 21 Ağustos 2007 (UTC)

yha lehçe aslında dil bilimi anlamına gelmiyormuş tam olarak edebiyat öğremenlerinin dedeiklerine göre lehçe dille uraşan bilim dalıymış ama ne kadar doğru tartışılır ama doğruusnda yüzde 100 emin olanallahın kulu varsa bizede söylesin

İngilizce'den tercüme bir madde. Koskoca maddede tek bir Türkçe kaynak. Bu her şeyi anlatmaya yeterli. İngilizce Wikipedia'yı tebrik etmek lazım, işte dilin ve bilginin gücü bu, başka dillerdeki terminolojiyi bile etkiliyorlar, kimse Türkçe kaynaklara bakmıyor bile. Dialect'in lehçenin dengi olduğunu kim ispatlayacak? Dialect madem lehçe ise, şive ve ağız ne? Türk dilindeki terimlere göre ağız ile lehçe arasında büyük fark var. --Timurberk 17:55, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Lehçe kavamı basıl ortaya çıkmış? --Al-chemie 08:31, 4 Şubat 2009 (UTC)