Tartışma:Lapis

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ortadaki garip durumdan dolayı bu tartışmayı başlatmak istiyorum zira Linux-sevenler, yani Lapis topluluğu olarak Turanid ekibinin ne yapmaya çalıştığını anlamış değiliz. Kendileri LapisLinux adında bir Linux dağıtımı çıkartacaklarını, bu ismi alırken Lapis'den esinlendiklerini beyan etmekteler. Diyelim ki bu masumane bir düşünce ve diyelim ki cidden samimiler, yine de bu durumda esinlendikleri topluluğa izin babından bunu sorma nezaketini göstermeleri gerekmez miydi?

Kaldı ki, http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,7483.0.html adresinde 12 Ağustos 2007 tarihinde Lapis isminde bir Linux dağıtımı projesi için başlangıç yapmıştık. O an için ne Turanid'den ne de Lapis isminde bir dağıtım olacağından haberimiz yoktu, ancak soru şu ki o zaman diliminde böyle bir isimde dağıtım fikri var mıydı? Turanid ekibinin şu an için http://www.lapislinux.org/ adresinde bir yazısı bulunmakta. Kaldı ki biz bu alan adını kullanma tercihini yapmadık, zira öyle bir düşüncemiz olsa, alan adının alınması gerektiğini bilecek kadar tecrübe sahibi bir topluluğuz. Biz Linux-sevenler çatısı altında tüm projelerimizi gerçekleştirmekteyiz, kaldı ki LapisLinux'da bu alan adı altında dağıtıma sunulacaktır. İlginç olan, yazının tarihinin 19 Temmuz 2007 Perşembe olmasına rağmen, alan adı kaydının 23 Ekim 2007'de yapılmış olması. Diyelim ki bu yazıyı o tarihte bir yerlerde geçtiler ama nerede? Kaç kişi bunu gördü?

Burada hassas olan konu, kendilerinin isim için topluluğumuzu seçtiklerini söylemelerine rağmen, bizim aramızdan bir kişinin bile bunu bilmemesi. Olayı da dün itibariyle (29 Ekim 2007) öğrenmiş olmamızdır. Ortada açıklama gerektiren bir durum vardır ve bu koşullar altında bu vikipedi sayfasının mevcut buluması tarafımızdan etik olarak görülmemektedir, aynen Turanid ekibinin isim tercihinde yaptığı etik yanlışlığı gibi.

Serkan ÇALIŞ.Bu imzasız yorum Heartsmagic (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Evet Turanid ekibi de size katıldığı için bu ismi kullanmama kararı aldılar. http://www.lapislinux.org adresinde ilgili açıklama yer alıyor. Ayrıca forumda da yer alıyor.

Yazı 19 temmuz da yazıldı. O zaman lapislinux.blogspot.com adresi kullanılmaktaydı. Alan adı daha sonra alındı ve blogger.com' a yönlendirildi.

Artık bu madde geçerliliğini yitirdi.

Teşekkürler.Bu imzasız yorum 78.174.138.223 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Kurum, kuruluş, oluşum vb. faliyetlerine son verdi diye, kapandı diye yada benzer meseleler yüzünden wikipedi içerisinde geçerliliğini yitimiyorlar. Lütfen ansiklopedinin işleyişini gözden geçiriniz. Tartışmalarınız maddeyi geliştirmeye yönelik olsun iyi çalışmalar.--Boyalikus 02:36, 31 Ekim 2007 (UTC)


Madde olması gerektiği gibi Linux Sevenler ekibinin Lapis Linux dağıtımını gösterir ve anlatır hale getirilmiştir. --Erenlinux 03:15, 31 Ekim 2007 (UTC)


Tartışmayı açış nedenim sebepsiz değildi, kurum-kuruluş kapanma veya değişiklik nedeni değildir bu, ortadaki garip durumdur, bu nedenle vikipedinin işleyişi hakkında zaten yeteri kadar hassas olduğumu düşünüyorum ve bu nedenle tartışmayı açtım. Gereken hassasiyet arkadaşlar tarafından düşünülmüş ve karışıklık bertaraf edilmiş durumda, teşekkür ederiz.

Serkan ÇALIŞ


Madde biraz eski kalmamış mı? Sanırım LapisLinux çıktı. Ancak halen "şu şu paket yönetimi kullanılacak" denmekte. "Kullanılıyor" tarzında şimdiki zaman ifadelerine geçilmeli, bence. Seqizz 07:03, 10 Ekim 2008 (UTC)


Düzeltildi. Bu imzasız yazı 62.29.58.60 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Silinmesi gerekmez mi? Geçersiz web sayfası ve bilgiler. Bu imzasız yazı 88.242.241.47 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.