Tartışma:Lala Şahin Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Lalaşahin Paşa nasıl ve ne zaman ölmüştür.[kaynağı değiştir]

Lalaşahin Paşa nasıl ve ne zaman ölmüştür? -Öncelikle,tartışma imkanı vermiş olmanızdan ötürü sizlere ve kurumunuza çok teşekkür ederim. Hacı İlbey'i öldürtmesinden hemen sonra,Sultan 1. Murat Hüdavendigar cezalandırmamış mı? Padişah Lalaşahin Paşa'nın bu büyük hatasını affetmemiş ve istikbal vadeden genç ve başarılı Paşayı öldürtmesini başını vurdurarak cezalandırmış diye biliniyor. Buna göre Hacı İlbey'in öldürülmesinden hemen sonra Lalaşahin Paşa'nın da ölmüş olması gerekir. Fakat Lalaşahin Paşa yazısında, Hacı İlbey öldükten yıllar sonra da Lalaşahin Paşanın icraatlarının devam ettiğinden bahsediliyor. Bu icraatların Lalaşahin Paşanın yerine yeni Beylerbeyi olan kişi tarafından yapılmış olması kuvvetle muhtemel. Sonuç olarak Lalaşahin Paşanın icraatlarının ve ölüm tarihinin de doğru saptanması gerekli diye düşünüyorum. Saygılarımı sunuyorum.MEHMET RAUF ÇİLBEYLİOĞLU (HACIİLBEYOĞLU)-14.02.2009-Mehmet Rauf Çilbeylioğlu 18:33, 14 Şubat 2009 (UTC)