İçeriğe atla

Tartışma:Klassa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bulgaristan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bulgaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bulgaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Bundan tam emin olamadım. Bulgarcası Класа iken neden iki s kullanılmış? Klassa değil de Klasa olmaz mı?--Rapsar 09:32, 3 Nisan 2011 (UTC)
  • Gazete, kendi sitesinin ingilizce bölümünde Klassa.bg olarak kullanıyor ve birçok yerde geçiyor. TV'lerine de KlassaTV demişler...Vikiçizer 10:32, 3 Nisan 2011 (UTC)
İngilizce ve Türkçe'ye yapılan transliterasyonlarda fark oluyor. Kril alfabesinde yer alan ч harfi İngilizce'ye ch, Türkçe'ye ise ç olarak geçiyor mesela. Класа 'daki с'nin de s olarak geçmesi gerekir normalde. BUlgarca hakkında fazla bir bilgim olmadığından İngilizce'ye neden s değil de ss olarak geçmiş bilemeyeceğim açıkçası. Google'da yaptığım şu aramada görebileceğin gibi Türkçe sitelerin bazıları tek s kullanmış. Çift s kullananların sayısı ise hem çok az, hem Vikiden uyarlanmış. Dediğim gibi Bulgarca hakkında bilgili birisi varsa fikir belirtmesi daha yararlı olacaktır.--Rapsar 10:43, 3 Nisan 2011 (UTC)