Tartışma:Karşı istihbarat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

madde adının küçük harflerle başlaması daha doğru (sadece özel isimlerde büyük harf kullanıyoruz). bir de bu maddeye bağlanan aktarma sayfalarının düzenlenmesi gerekli. madde nihai ismine kavuşunca bunu yapmak daha iyi, şimdilik dokunmuyorum. saygılar, Filanca 22:04, 30 Aralık 2007 (UTC)

Bu maddenin adının Karşı İstihbarat olarak değiştirilmesi gerekiyor.Hem dünyada hem de Türkiye'de genel kullanım bu şekildedir.İstihbarata karşı koyma biraz garip olmuş.İngilizce vikipedide de counterintelligence olarak geçiyor.Grammaton Cleric (mesaj) 10:31, 28 Haziran 2013 (UTC)

Google'de yaygın kullanımı Karşı İstihbarat şeklindedir. Ama MİT kuruluşunun sitesinde yetki, sorumluluklar, faaliyetler gibi başlıklarda İstihbarata Karşı Koyma şeklinde kullanılmış. Yine MİT'in sitesinde büyük küçük harf kullanımı konusunda bir kararsızlık var.Alexandre M. 13:49, 28 Haziran 2013 (UTC)

MİT'in sitesinde İstihbarata Karşı Koyma olarak geçmesini ülkemizdeki insanların Karşı-İstihbarat sözcüğünün ne anlama geldiğini anlayamamalarıdır diye düşünüyorum.Akademik kullanım Karşı-İstihbarat'tır.Grammaton Cleric (mesaj) 15:47, 28 Haziran 2013 (UTC)