Tartışma:Kanlıca

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Kanlıca, Beykoz sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
              Gidip boğazın kıyısında Avrupa Yakasını izlemek ve o meşhur Kanlıca yoğurdunu yemek sizin için apayrı ve tadına doyulmaz bir deneyim olacaktır. Bu mükemmel semte müsait bir gününüzde özellikle de kafa dinlemek istediğiniz bir günde gitmenizi tavsiye ederim.
    Beyoğluspor ve Şekerspor'da futbol oynayıp Beykoz ve Yalova'da da çalıştırıcılk yapan Güngör Süer (Arap Güngör) Kanlıcalı olduğu gibi, bu semtimizin 1950/de kurulmuş ve İstanbul Amatör Ligi'nde oynayan kırmızı-beyazlı bir takımı da bulunmaktadır.
    Ayrıca bu semtimizin ünlü bir suyu da vardır ki bu ünlü suyun adı 'Göztepe'dir.

Kanlıca yogurdunun orijinali, Sakkaflar ailesi tarafından yıllardır imal edilen Tarihi Meşhur Kanlıca Yogurdudur. İsmail ağa sadece sahildeki cafenin adı, Kanlıca yogurdunu bir tek cafeye hasretmek haksız bir durum yaratmaktadır. İlgililere duyurulur.

  • Yok yok, aman ha sakın silmeyin. Bu madde harikulâde kurtarilabilir, zira İstanbul'un mahalleleri isimli çalışma çerçevesine oturuyor bu madde. O sebepten dolayı silinirse eğer, daha sonra tekrar açılması gerekecek. Hürmetler fatixxx 08:35, 11 Ağustos 2010 (UTC)
silinmesi durumu sözkonusu değil zaten. bir şablon hatası olmuş, yanlışlıkla sil etiketi eklenmiş. bilginize.--Szoszvmesaj 08:58, 11 Ağustos 2010 (UTC)


Nevşehirli İbrahim Paşa, Saraya damat ve veziri azam ( başbakan) olunca, Nevşehir Kanlıca'dan bazı aileler İstanbul arazisine göçüyorlar ve oraya aynı isimle bir köy kuruyorlar. Yine hayvancılık ve çiftçilik yapıyorlar. Bu köy o zamanlar İstanbul merkeze epeyce uzak. Kendi kendilerine yetiyorlar. geldikleri köyden bildikleri işleri orada da yapıyorlar.Oradakii yoğurt pekmez işlerini İstanbul'da da yapıyorlar. Bir zaman sonra İbrahim Paşa'nın kellesi gidince, bir aile tekrar Nevşehir Kanlıca'ya geri dönüyor. Onlara halen İstanbulluoğulları deniyor. İlginçtir, Nevşehir Kanlıca'dan tren geçince, tren durağı için genetik kodlarında var olan "iskele" sözcüğünü kullanıyorlar, "istasyon" sözcüğü yerine. İkisi de durak, biri tren durağı , diğeri vapur/gemi . Zaman içinde İstanbul Kanlıca'da yaşayanlar pekmez bulamayınca, pudra şekeri ile durumu idare eder hale geliyorlar. Bölgede Nevşehir Kanlıca'nın yoğurdu ( özellikle camız/manda yoğurdu), tereyağı, ayranı, üzümü, pekmezi, bağları, bahçeleri eskiden beri ünlüdür.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259608907505060&set=gm.10151231558082714&type=1&theater