İçeriğe atla

Tartışma:Kırmacılı, Osmaniye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

--Esyonel 07:10, 19 Ocak 2009 (UTC) GÜLTEPE MAHALLESİNDE BULUNAN AİLELER SÜLALELER:AŞAGIKİ MAHALLE,YARIM SAKALLI,ARIKLAR,ÇOBANLAR,ÇAVUŞLAR,CİNNİLER,GADILAR,DAVUL TEPESİ,KAFARLI,CİNNLER,KARADAĞLILAR DAN OLUŞUR.hediören mahallesinin en eski ailelerinden biri de Gülmezlerdir.gülmezler kırmacılı köyünde takip edilebildiği kadarıyla 6. kuşaklarıyla yaşamaktadır. çiftçilik tarih boyunca bu aile için en önemli uğraşılardan biri olmuştur. siyasete de çeşitli şekillerde katılım gösteren bu aile son zamanlarda apolitik bir duruş sergilemekteair. devlet kurumlarındada birçok üyesi bulunan bu aile eski görkemini yitirmesine rağmen hala bölgenin sözü dinlene ailelerinden biridir.köyün bu kadar çok mahalleden oluşması bence gelişmesinin ve kaliteli hizmet almasının önündeki en büyük engel...daha komplike bir yapıda olan hemitenin gelişimi göz önünde. Kırmacılılı çocuklar belirli bir sınıftan sonra taşımalı eğitim yapıyorlar.Mahallelerin nüfusu giderek azalıyor.Ama devlet geride kalanlar için hizmet götürmek zorunda kalıyor... HANDAN ERİKAN

Kırmacılı köyü kötü bir yönetim yaşamaktadır. büyüklüğüne ve nüfus yoğunluğuna rağmen sağlık ocağı bulunmaması çok üzücü bir durumdur. Köyde daha eski ailelerde vardır. Camuzlar sülalesi köyde sular akmazken kendi imkânlarıyla 1500mboru döşeyip mahallelerine su getirmişlerdir hala köylü bu gelen sudan alıp içme suyu olarak kullanmakta ve bu suyun çayı da güzeldir.

12 OSMANİYELİM Yolunu sürekli, gözleyince gel, Yüreğim senindir, Osmaniyelim. Sende benim gibi, özleyince gel, Yüreğim senindir, Osmaniyelim.

Başımı dostlara, yaslayınca gel, Düşmanım ağalık, taslayınca gel, Yaradan gönlümü, uslayınca gel Yüreğim senindir, Osmaniyelim.

Bal arı, çiçeğe, koştuğunda gel, Ceyhan'ım sularla, coştuğunda gel, Damlalar yüzüme, düştüğünde gel Yüreğim senindir, Osmaniyelim.

Sevenler terk edip, kaçtığında gel, Dağlarda nergisler, açtığında gel, Sana da, kokular, saçtığında gel, Yüreğim senindir, Osmaniyelim.

Gözümden yaşlarım, taştığında gel, Gönülden sevdalar, aştığında gel, Hasretin aklımı, şaştığında gel, Yüreğim senindir, Osmaniyelim.

Yoluna adaklar, yüzdüğümde gel, Kalbini kırsam da, üzdüğümde gel, İçimden özlemin, süzdüğümde gel, Yüreğim senindir, Osmaniyelim.

Çukur ova yazda, kavurunca gel, Sümbül, esanssını, savurunca gel, Beni, gara sevda, gavurunca gel, Yüreğim senindir, Osmaniyelim. Yazan: Mehmet IŞIK