Tartışma:Kırımşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yunanistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Atatürk tarafından büyük saygı ve hürmet gören İlys bey ailesi halen Samsun'un Merkez ilçesi Başkonak köyünde yaşamaktadır ve Alaca Soyadını kullanmaktadırlar.Ailenin Büyük dedeleri hakkında Kırımşa çıkışı hiçbir haber alamamış ve İlyas bey ve iki evladı sonları meçhuldür. ilk gelinen yer büyüklerin anlatımına göre Akdamadenidir.Daha saonra Çoruma gelinmiş oradada yerleşmeyen Koca ilyas ailesi Samsun mekeze getirilmiş Samsunda gösterilen yerdede sivrisinekten rahatsız olununca bugünkü başkonak köyüne yerleşmişler.-Koca İlyasın torunu Rasim Alaca-

Kırımşa ve Mesovouno[kaynağı değiştir]

Kırımşa ve Mesovouno aslında aynı köy. Sadece Kırımşa Mesovouno'nun geçmişi. Bu durumda hangisinin sayfası olması daha doğrudur. Ya Kırımşa sayfası kalacak ve Mesovouno bu sayfaya yönlendirilecek ya da Mesovouno sayfası açılıp Kırımşa bu sayfanın tarihçe ana başlığına yönlendirilecek. EmreOsm95 (mesaj) 11:24, 12 Ocak 2015 (UTC)