Tartışma:I. İsmâil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ben aslen ığdırlıyım. bizim köyün yaşlı insanları hep şah ismaille ilgili anılar anlatırlardı. şah ismailin savaş zamanında gelip çevredeki kürt aşiret ileri gelenleri görüşüp yardım istemiş.Benim dedemin o zamanki kuşak ataları da görüşmüş şahla ve bu olayı dedem hep anlatırdı.

Şah İsmail o zaman aynen boyle demiş dedlerime - Kürtçe konuşarak bende sizdenim kürdüm gelin beraber savaşalım diye. dedelrimde şah isamile şart koşarak savaşmak için mal + silah+ altın -at+ deve vesayre istemişler şahda kabul etmiş ve vermiş. savaş günü bir ksımı şah ismile verdikleri sözü yerine getirmiş bir kısmıda savaşmıyarak savaştan uzak durmuşlar ve şah yenilince dalga konusu yapmışlar hep şahı hemde savaşan akrabalarını.Herejor 20:44, 25 Ekim 2009 (UTC)

Yunanlının adı John olur mu? Bu İngilizcesi. "Yuannis" veya "Yannis" olmalı. Toktamış 19:51, 14 Şubat 2010 (UTC)

Şah İsmail'in Soyu[kaynağı değiştir]

Şah İsmail, Türk ve Rum kökenli bir sülaleden gelmektedir. Bütün tarihi kaynaklarda bunu aynı şekilde doğrular.

Bu yüzden Kürt ve Gürcü kökeninden geldiğine dair yazılar fazla ve gereksiz olduğu için kaldırılmıştır. Bu imzasız yazı 78.173.91.16 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

1-6 linklerden bir şey bulunamadığı için, ilgili kelime silinmiştir. 217.174.226.86 11:47, 5 Ağustos 2010 (UTC) yalançisin sen orda yazan linkleri niye sildin o linkdlerdiki kitablari okudunmu? nasil birşey bulunmadığını söyliyorsun! lütfen yetkili birisi yazıyı eski duruma geri getirsin! bu ne ya??