Tartışma:Hun Nutku

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 95.112.76.92 tarafından 3 ay önce Niteliksiz makine çevirisi başlığına
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Niteliksiz makine çevirisi[kaynağı değiştir]

== Tepkiler ve sonuçlar ==
İddiaya göre Çin'e giden askerler imparatoru tam anlamıyla algıladılar. Süvari Heinrich Haslinde'nin günlüğünde bunu bildiriyor[1]:
Es dauerte nicht lange bis Majestät erschien. Er hielt eine zündende Ansprach an uns, von der ich mir aber nur die folgenden Worte gemerkt habe: "Gefangene werden nicht gemacht, Pardon wird keinem Chinesen gegeben, der Euch in die Hände fällt."
Majestelerinin ortaya çıkması çok uzun sürmedi. Bize heyecan verici bir konuşma yaptı ve aklımda sadece şu sözler kaldı: "Hiçbir esir alınmayacak, elinize düşen Çinlilere hiçbir çeyreklik verilmeyecek."
Şüpheli bir şekilde, parçalar halinde yayınlanan günlüğün geri kalanında Haslinde, Kaiser'in Bremerhaven'a gemiye binmesiyle ilgili olarak yukarıdaki formun yalnızca 16. sayfasında belirttiği konuşmasından hiçbir yerde bahsetmiyor. Buna karşılık, savaşın "olağan" keyfiliğine ek olarak kendisinin ve başkalarının esir aldıklarını da bildiriyor.

Sorry, i cannot speak turkish. If there is a better translation, feel free to modify. :)95.112.76.92 02.39, 17 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

  1. ^ "Tagebuch aus China" 1900 - 1901" / Heinrich Haslinde; 1990; s.16