Tartışma:Hilal taktiği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu taktik türklerin filan değildir Hannibal'in taktiğidir, bunu ekledim ayrıca en iyi uygulayan komutanlar yerine (hannibal yazmak şaçmalık olur) hannibal'in taktiği yazısını ekledim ayrıca tarihten beri türkler uygular sözünüde sildim. ayrıca bu taktik önceden(hannibalden) önce uygulanmış hatta tzu bazı eleştiriler getirmiştiştir bu haline getiren ise hannibaldir.

Hilal Taktiği

Geri çekilme[kaynağı değiştir]

Hannibal'ın taktiği olduğu doğrudur. Romayla yaptığı savaşlarda çok etkili olarak kullanmıştır. Ama esasen çok daha eskilere dayanır. Ayrıca ordunun tamamen geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer bu tür bir harekete kalkışırsanız ordunun kurulu düzenini baştan aşağı yıkar, savaşı kaybedersiniz.

Sanılanın aksine süvarilere değil piyadelere bağlıdır. Bu taktik merkeze hafif zırflı piyadelerin yerleştirilmesine dayanır. Onların arkasında ve kanatlarda ise daha güçlü profesyonel askerler bulunur. Meydan savaşında generale ulaşmak için merkeze saldıran karşı ordu bu hafif zırhlı birlikleri yok ederek ilerler ve sonunda profesyonel askerlere çarparak durur. Bu noktaya yorularak geldiklerinde önleri ve yanları güçlü askerler tarafından sarılmış olur. Süvari birlikleride arkaya dolanarak karşı orduyu tam bir çembere alırlar. Son süvari hamlesinin dezavantajları olduğundan dolayı bu taktiğin tam parçası değildir. Bir tür tuzak taktiğidir.--TiqraMesaj 12:44, 17 Mayıs 2011 (UTC)

SANILANIN AKSİNE HANNİBAL TAKTİĞİ YOKTUR.METE HAN BABASINA KARŞI SAVAŞTIĞINDA ISLIK OKUNU VE TURAN SAVAŞ TAKTİĞİYLE SAVAŞMIŞTIR.HANNİBAL TAKTİĞİ DENİLEN KAYNAĞI SİZE GÖSTERCEM.METE HAN İLERKİ DÖNEMLERDE BU TAKTİĞİ GELİŞTİRMİŞTİR,TÜRKLERİN ÇİNLİLERE KAN KUSTURDUĞU VE İŞGAL ETMEDİKLERİ YER KALMAMIŞTIR.