Tartışma:Hak Dini Kur'an Dili

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Elmalı Hamdi'ye Görev Atatürk tarafından değil TBMM tarafından Diyanet'e Diyanetten ise Elmalı Hamdi'ye Verilmiştir.[kaynağı değiştir]

Neden yapmış olduğumu değişiklik kabul edilmiyor. Elmalı Hamdi'ye Görev Atatürk tarafından değil TBMM tarafından Diyanet'e Diyanetten ise Elmalı Hamdi'ye Verilmiştir. Bu linkte http://yenibahardergisi.com/yenibahar/newsDetail_getNewsById.action?newsId=271930 apaçık akla mantığa uygun bir şekilde yazıyor. Lütfen bu değişikliğin kabul edilmemesini mantıklı bir şekilde izah ediniz. Kürşat Bykursat2 (mesaj) 07:52, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Devrik cümle kurmasının sebebi endişe mi[kaynağı değiştir]

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın me'âlde devrik cümle kurmasının sebebi; bâzılarının iddi'â ettiği gibi imâmların namazlarda okumaya mecbûr tutulabilecekleri endişesi ve bunu önlemek için ezberlenmesini zor kılacak şekilde yazmak kaygısı değildir. Bu belki son sıralarda yer alabilecek bir endişe olabilir fakat "şiirimsi" olarak da tanımlandığı için, ezberlenmesi de aksine zor olmazdı... Asıl sebeb şudur ki Arapça'nın dil yapısına uygun olarak yazmak sûretiyle hem esâs dile sâdık kalmak hem de Arapçasını dinleyen bir kişinin me'âlden ta'kîb ettiğinde, dinlediğinin ma'nâsını -hemen hemen- birebir ta'kîb edebilmesini ve doğru anlamasını sağlamaktır. Ezberlenmesi, düz yazı (nesir) aksine zor olmayan şiirimsi devrik cümlelerle yazması; namazlarda okunma mecbûriyyetine tutulabileceği endişesinde olmadığının zâten isbâtıdır. MFE 17:10, 31 Ağustos 2017 (UTC)