Tartışma:Gebze Alaettin Kurt Stadyumu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kocaeli (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kocaeli maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kocaeli kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Israrla 15 bin olduğuna dair güvenilir olmayan kaynakla sürekli eklemeler yapılıyor gebzede yaşayan ve yıllardır gebzenin maçlarına giden biri olarak yazıyorum stadın kapasitesi 15 bin değil 28 bin stadyum hakkında bilgi sahibiyim [1] burada ve [2] burada yerel kaynaklarda stadyumun bariz bir şekilde 15 bin olmadığını gösteriyor ve 15 bin seyirci kapasitesi 2007 yenilenmesinden önceydi ve yıllardır güncellenmemiş bir şekilde bulunuyor 2007deki yenilenmeyle kapasitesi arttırıldı transfermarkt içerik değiştirilebilen bir site yani oda güvenilir değil federasyon sitesinde de eski kapasite gözüküyor ve yıllardır güncellenmemiş bir şekilde duruyor Delbatrosmesaj 06.58, 3 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcının "güvenilir olmayan" dediği kaynaklar: Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, TFF ve Transfermarkt.
Bu kaynaklar nerede güvenilir olmayan ilan edilmiş, spor maddeleriyle ilgilenen diğer kullanıcıların görüşlerini duymak isteriz.
Ona karşın "marmaragazetesi" diye bir site güvenilirmiş. Ki oradan verdiği linkte stadyum kapasitesine dair bir bilgi yer almıyor, 28 bin gibi bir sayı da yer almıyor. 28 bin sayısı kendisi tarafından kaynaksız bir şekilde eklenmiş bir ara.
Burada verilen ikinci link "kocaelioncu" de bariz bir şekilde tanım yaparken Vikipedi'den kopyalamış, burada önceden olan metni almış. Dolayısıyla kaynak olarak kullanılamaz.
Kapasite artışı olduysa uygun doğrulanabilir bir kaynak ile destekleyebiliyorsa desteklesin. Güvenilir kaynaklar aksini söylüyor. 2007'de arttı diyor, 15 bin yazan güvenilir kaynakların hepsi 2007 sonrası. Tehonk (mesaj) 07.10, 3 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]
Bende 15 yıldır Gebze'nin maçlara giderim. Stadın açık kale arkasının olmadığı, maraton tribününün ise kaba inşaat halinde olduğu dönemleri bile biliyorum. 28 bin rakamı tamamen taraftar tarafından çıkartılmış efsanedir. Hatta önceleri 25 bin deniyordu son yıllarda 28 e çıktı :)
Olaya teknik olarak bakacak olursak 25 bin üzeri tüm statlar çift katlı.
Tek katlı statların neredeyse tamamı 20 binin altında ve basamak sırası 18-20 civarı değişiyor.
Gebze stadında ise 17 sıra var, haliyle değil 28 bin 25 bin bile olamaz. Erişim (mesaj) 08.21, 4 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]