Tartışma:Gayrisafi yurt içi hasılalarına göre şehirler listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ekonomi (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Listeler (Liste-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Zenginlik ve Milli Hasıla[kaynağı değiştir]

Bu maddenin ismi ekonomi teorisi yönünden hatalı. Zenginlik (İngilizce "Wealth") iktisat teorisi prensiplerine göre bir "stok (stock) kavramı"'dır. Zaman içinde (yıllarca?) birikmiş stoklar ile ilişkilidir. Bu listede verilenler "zenginlik" veya "stoklar" değildir. Şehirler milli gelir kavramları kullanılarak sıralanmaktadır. Milli gelir=milli hasıla=milli harcama belirli bir zaman dönemi (genellikle bir yıl ama üç ay (quarter) veya bir ay (month) da olabilir) içinde elde edilen toplam net gelir; toplam net üretilen mal ve hizmetler veya toplam mal ve hizmetlere yapılan harcama olarak tarif edilir. Bu kavramlar "stok" değil; "akım (flow)" gösteren kavramlardır. Diğer Vikipedilerde karşıt maddeler doğru olarak isimlendirilmiştir. Örneğin İngilizce:"List of cities by GDP", Fransızca:"Liste des villes par PIB"; İspanyolca:"Ciudades por PIB"; Portekizce:"Lista de cidades por PIB" vb. Bu nedenle bu maddenin ismini ekonomi teröisine uygun olarak yapılmış hesaplamalara tekabül edecek şekilde değiştiriyorum. Bu maddenin yeni ismi ekonomi teorisine ve gerçekte yapılan Milli Gelir hesaplamalarına uyacak bir şekilde "Milli Hasıla Kavramlarına göre Şehirlerin Sıralanma Listesi". 16:17, 5 Eylül 2013 (UTC)