Tartışma:Gayb

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Adı Yanlış[kaynağı değiştir]

Bu maddenin silinmesi ya da Gaip ile birleştirilmesi gerek. Çünkü "Gayb" diye bir şey yoktur, onun aslı "Gaip"tir. Gaip diye bir başlık da hazırda var zaten.--Egek 22:57, 20 Ocak 2009 (UTC)

isim tartışması[kaynağı değiştir]

Gaib ve Gayb iki ayrı şey. Gayb diye bir şey olmadığı doğru değil. İslami bir kavram bu ve Kuran'da sıkça geçiyor. Madde adında bir sorun yok yani.


Cinlerin kopegi gorememesi =[kaynağı değiştir]

"Cinin hareketleri halleri insana gaybdır. Yine İnsanın hareketleri halleri, cine gaybdır." ve "Örneğin bir köpeğin yanından bir cin geçse Köpek, cini, cin de köpeği görmez. " Bu cumlelerin kaynagi nedir? Cinnilerin bizim alemlerimizi gorebildikleri ve hayvan sekillerine girebildikleri sik deginilmektedir.--Cagdask35 (mesaj) 07:17, 14 Kasım 2014 (UTC)Cagdas