Tartışma:Genceser Manastırı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Gandzasar Manastırı sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Azerbaycan (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başlıksız[kaynağı değiştir]

Bu konuda hem Ermeni, hem de Azeri kaynaklar artık gosterilmektedir ve tarafsızlık şablonu gereksiz, amma şimdilik sayfada kalabilir. Başkalarda kaynaklar varsa, lütfen takdim etsinler de, tartışalım. Atabəy 20:11, 5 Kasım 2008 (UTC)

Evet dünyaca kabul edilen bilgilere ilaveten Azerilere özgü tezler de yer alabilirler. Maddenin şu anki haliyle tarafsızlık şablonu gereksiz, fakat taraflılık şablonu gereriyor:)) Teşekkür ederim. Takabeg ileti 20:28, 5 Kasım 2008 (UTC)
Peki, maddenin şu anki halinde hangi tarafın avantajından konuşyoruz? :) Atabəy 02:11, 6 Kasım 2008 (UTC)
  • Öncelikle normal ve yaygın tezin yer almaması. Birde bu madde bir manastırı anlatılmalıması gerekir. Manastırın bulunduğu toprağın hangi ülkeye ait olduğuna dair tartışmalar taşınmamalıdır. Takabeg ileti 03:49, 6 Kasım 2008 (UTC)

Takabeg, manastır yerleşen arazi Birleşmiş Milletler, ABD, Avrupa Birliği ve Türkiye resmi pozisyonlarına göre Azerbaycanın Dağlık Karabağ bölgesine dahil. Bence burda kavga edilecek bir konu yok. Aynı zamanda Gandzasar Ermeni profesör Richard Hovanissiana göre Alban manastırı. Bundan başka Gandzasarın Alban kilisesi olduğunu söyleyen başka Ermeni kaynaklar da var, isterseniz bunları da tartışalım. O zamanlarda bölgede Azerbaycan adlı devlet olmadığı için ve Alban tarihine ait yazıların çoğunun Ermeni ve Rum kaynaklarından geldiyi için burda Azeri tezi adlı bir şey yok. Teşekkürler. Atabəy 08:30, 9 Kasım 2008 (UTC)

Takabeg bu maddeye her anda bir şablon takmanın bir gerekçesi var mı? Atabəy 02:25, 30 Nisan 2009 (UTC)

Kuruluşlar ve ülkeler ne derse de Türkçe Vikipedi olarak Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni ne tanır ne de tanımaz. Yani tanıyıp tanımama görevimiz ve yetkimiz yokotur. Siyasi ve ideolojik propagandalar ve telkinatlardan uzak durmamız gerekiyor. O yüzde Azerbaycan Cumhuriyeti ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne aynı mesafe ile yaklaşmamız gerekiyor. Kısaca şablon eklenirse her tarafın ekelenebilir. Sadece Azerbaycan'ın olamaz. Sadece Dağlık Karabağ'ın olamaz. Türkçe Vikipedide Bu toprak bizimdir. kampanyaları ve faaliyetlerini önleyelim. Anlaştık mı? Takabeg ileti 06:01, 30 Nisan 2009 (UTC)

Tabii ki, amma DKC'yi tanımak Ermeni-taraflı hareket olduğu halde, üçüncü tarafın yorumu daha önemli. Bu açıdan üçüncü taraf, yani uluslarası kamuoyu, DKC'yi tanımıyor. Onun için rica ederim tarafsız bir tarafın bakışını kabul et artık. Atabəy 06:45, 30 Nisan 2009 (UTC)

Ermeni kilisesine 19. yy sonra ait olduğu için Ermenistan taslağı eklemek istersenız yapalım. Amma DKC taskağı eklenemez, çünkü Ermeni tarafın iddiası. Atabəy 10:37, 3 Mayıs 2009 (UTC)