Tartışma:Galatasaray Adası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Filanca: Size adanın sahibi Galatasaray Spor Kulübünün resmi sitesinin linkini veriyorum.

http://www.galatasaray.org/kulupbilgi/pages/tesislerada.php

Gördüğünüz gibi adanın isminin değişmesi söz konusu değildir.

"Suada" ismi işletmenin ismidir. Kaynak istemiştiniz. Herhalde adanın sahibinden daha iyi bilemeyiz adanın ismini.Bu imzasız yazı Galatasarayroot (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddenin adı[kaynağı değiştir]

Kuruçeşme Adası geçmişte verilen isimdir. Şu an tapu kayıtlarında bu isim Galatasaray Adasıdır. Eğer madde düzenlenecekse "Kuruçeşme Adası ve/veya Galatasaray Adası" yerine "geçmişte adı Kuruçeşme Adası olan" şeklinde düzenlenmelidir. Diğer konuya gelirsek, yukarıda mesaj yazdım size. Suada ismi işletmenin adıdır. Adanın sahibi Galatasaray Spor Kulübü' nün resmi sitesinde http://www.galatasaray.org/kulupbilgi/pages/tesislerada.php açıkça belirtildiği gibi adanın isminde değişiklik söz konusu değildir. Diğer kaynakta ise işletmenin web sitesi yeralmaktadır ve hiç bir yerinde adanın isminin Suada olarak değiştiğine dair bir ibare bulunmamaktadır.— Bu imzasız yazı Galatasarayroot (mesaj•katkılar) tarafından eklenmiştir. 10:21, 19 Ocak 2009

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Filanca" adresinden alındı.

  • Bir coğrafi unsurun birden fazla adı olabilir. "Kuruçeşme Adası geçmişte verilen isimdir" diyorsunuz, ama bunun aksini kanıtlayan, yani güncel ve resmi kaynaklarda kullanılan ismin "Kuruçeşme Adası" olduğuna dair kaynak gösterildi. Bu kaynağı ve Kuruçeşme Adası ibaresini sildiniz, lütfen bunu tekrarlamayın. Vikipedi'den kaynak ve bilgi silmek bir hata olarak görülmektedir. Ayrıca, maddenin adının bile "Kuruçeşme Adası" olarak değiştirilmesi uygun olabilir. Bu arada, kullanıcı adınızla ilgili olarak size bir ikazda bulunmuştum, lütfen adınızı değiştirin. Bu isim ve bu maddede yaptığınız değişiklik, bir arada yorumlandığında, ansiklopedik tarafsızlık ihlâli gibi görünüyor. Saygılar, Filanca 10:42, 19 Ocak 2009 (UTC)
  • Galatasary SK'nın adanın sahibi olması, ona adanın adını değiştirme "yetkisi" vermez. Ansiklopedide biz kaynaklara dayanarak verilen isimleri kullanmak durumundayız. Filanca 10:42, 19 Ocak 2009 (UTC)
  • Ayrıca lütfen yazılarınızı yanyana dört "~" işareti ile imzalayarak imzanızı atın. Kullanıcı adınız da kurallarımıza aykırı, başkaca değişiklik yapmadan önce onu değiştirin lütfen. Filanca 10:44, 19 Ocak 2009 (UTC)


http://www.peyzaj.org/haberdetay.asp?HABER_ID=1129 Burada iki gazeteden alınan haber var. Kullanıcı adımın değiştirilmesi için başvurdum ama yanıt alamadım henüz. Galatasarayroot 10:51, 19 Ocak 2009 (UTC)

  • Tamam, zaten ada "Galatasaray Adası" olarak anılıyor, bu konuda bir şüphe görmüyorum. Sizin iddianız, "Kuruçeşme Adası" adının artık kullanılmadığı, bunun aksini yeterince kanıtlayan kaynak gösterildi, onu silmemeniz gerekiyor. Adanın şimdiki sahibi, adaya ne isim verirse versin, üçüncü, bağımsız kaynaklar tarafından kabul edilmedikçe muteber değildir. Bu isim üçüncü kişilerce de kabul edildiği için madde başlığı oldu. Ama onun kabul edilmesi, diğer ismin bir tarafa bırakıldığı anlamına gelmiyor. Mülk sahibinin adanın ismini değiştirme yetkisi yok. "Suada" isminin işletmeye ait olduğu savınız ise daha makul ama üçüncü kaynaklarda ada için kullanıldığı ortaya çıkarsa o şekilde yazmamız gerekebilir. Kullanıcı adı konusundaki hassasiyetiniz için teşekkürler :) Umarım ansiklopediye iyi ve tarafsız katkılarda bulunur, burada olmaktan mutluluk duyarsınız. Filanca 10:56, 19 Ocak 2009 (UTC)