Tartışma:Divân-ı Lügati't-Türk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu resmin kaynağını merak ediyorum. Buraya Kaşgarlı Mahmut olarak konulmuş. Ancak Kaşgarlı'nın yaşadığı dönem gözönüne alındığında ona ait bir resmin bulunması çok zor gibi. Ya kaynağı açıklanmalı ya da resim bu maddeden kaldırılmalıdır. --EnderA 23:27, 26 Mart 2007 (UTC)

Melih ÇATAKÇİN Divanü Lügatt[kaynağı değiştir]

BU benim eserim olan divan Şİİr DRİ

bencede bu reim burdançıkarılmalıdır.

Bence de bu tip konularda olması imkansız olan şeyleri -bu resim gibi- konuyu renklendirmek adın a da olsa kullanmamak gerekir.

Divanü Lügati't-Türk'ün İlk Defa Basılması[kaynağı değiştir]

Bu metinde DLT'nin Kilisli Rif'at tarafından tercüme edildiği ve bu tercümenin yayımlandığı ifade edilmiştir. Aşağıdaki parağraflarda ise bu tercümenin basılmadığı söyleniyor, ki doğru değildir. Maddedeki bilgiler bu yönde düzeltilmeli. Kilisli Rif'at'ın çevirisi basılmıştır. Hayati DeveliBu imzasız yazı 194.27.151.66 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İsim değiştirilmelidir.[kaynağı değiştir]

Bu kitabın ismi arapça bir tamlamadır ve böyle olduğu içi yazılış şekli Divan-ı Lügati't Türk değil, Divanu Lugati't Türk olmalıdır. Başlığı atan kişi belli ki arapçayı ve Farsçayı birbirine karşıtırmış, resmen parçalamıştır. Bu ciddi hatanın düzeltilmesi gerektiğini düşünüyor ve behemehal değiştirilmesini teklif ediyorum.Apolas Lermi 14:56, 27 Şubat 2009 (UTC)