Tartışma:Cemaat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Gülen hareketi ve nur cemaati[kaynağı değiştir]

Gülen hareketinin kurulduğu günden beri hem lideri hem de mensupları tarafından bir nurculuk iddiası bulunmamakla beraber herhangi bir cemaati nur cemaati olarak tanımlayabilmemiz için nur cemaatinin temelinde olan risale-i nur adlı tefsir eseri okumak ve yaymak amacı gülen hareketi için söz konusu değidir. Dolayısıyla, gülen hareketi için kullanılan "Nur Cemaati'nin altı grubundan biridir." ifadesinin kaldırılmasını uygun buldum. Buzdolabiyim (mesaj) 21:17, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Nurculuk hakkında[kaynağı değiştir]

Said Nursi de risalelerinde açıkça belirtmiştir zaman tarikat değil hakikat zamanıdır evet belki tarikatlara karşı değildi ama tarikat şeyhi de değildi yine bir risalesinde tarikatleri müridin şeyh aracılığıyla peygambere oradan da allaha rabıta gayelidir nur hizmeti ise hakikat ve iman ile direkt allah'a rabıta etmeye çalışırlar demiştir ayrıca tarz açısından tarikatle alakaları yoktur şeyh yoktur üstad vardır ve yine kendilerine sorarsanız kendilerini bir tarikat olarak tanımlamayacaklarını söyleyeceklerdir velev ki bir şeyhe intisab edecek olsalardı dahi o zaman diyecekleri abdülkadiri geylani hazretleri derlerdi zira said nursi defaatle onu takdir etmiştir şeyhi gibi gördüğünü söylemiştir yani en fazla kadiri diyebilirsiniz nakşilikle bir alaka kuramadım ve eklenmiş cemaat sayısını az buldum açıkçası. ----Muhammet Salih----