Tartışma:CarrefourSA

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: E4024 tarafından 4 yıl önce Agresif büyüme politikası başlığına
Vikiproje Ekonomi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Agresif büyüme politikası[kaynağı değiştir]

Sevgili @E4024, maddedeki “Birleşmeler” alt başlığında geçen cümledeki “agresif büyüme politikası” ifadesini çıkarttı. Maddeyi büyük oranda düzenleyen bendim, dolayısıyla çok uzun ve detaylı bir araştırma yaptım. Dolayısıyla, hem CarrefourSA'nın kendisinin böyle bir politika izlediğini açıkça söylediğini (Sabancı Holding Grup Başkanı Haluk Dinçer, ... agresif büyüme stratejimizle, üç günde işi bitirdik’ dedi.) gördüm, hem de gerçekten de asgerif bir poltika izledikleri dışarıdan da görülüyor.. 1999 yılından bu yana 8 adet, DiaSA'ları da dahil edersek tam 9 adet marketler zincirini satın almışlar. Bu durum “agresif büyüme politikası” değildir de nedir? CarrefourSA'nın bu büyüme yöntemi seçtiğini Vikipedi'ye eklemeliyiz, bu bilgi kayda değer bir bilgidir. Ayrıca E4024'ün iddia ettiği gibi öznel bir ifade de değildir bu.

Eğer bu cümle şöyle olsaydı o zaman öznel olabilirdi: “CarrefourSA, agresif büyüme politikası kapsamında pek çok marketi satın almış ve sektörün en başarılı marketi haline gelmiştir.

Ancak böyle bir cümle yok. Dolayısıyla “CarrefourSA, agresif büyüme politikası kapsamında 1999 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren pek çok market zinciriyle satın almalar yoluyla birleşme yaşamıştır.” ifadesinin geri koyulması gerektiğini düşünmekteyim. –Amillians (mesaj) 06.40, 20 Ocak 2020

Tartışma sayfasını kullanan kullanıcıları takdir ediyorum. O nedenle cevap vereyim. Bana göre "agresif" öznel bir kavramdır. Belki burada değil de başka bir bağlamda, kaynak (kişi ve metin) gösterilerek "Nokta Nokta'ya göre Fenerbahçe 2012-13 sezonunda agresif bir transfer politikası izledi" denebilir. O kadar. Burada değil. Başkaları sizin görüşünüze katılırsa geri koyarsınız kelimeyi, ben katılamıyorum. Teşekkürler tartıştığınız için. E4024 (mesaj) 03.45, 20 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla