Tartışma:Cadi-Keuy FC

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Spor (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Spor maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Spor kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kadıköyspor nerede?[kaynağı değiştir]

Hani şu Efes Pilsen'in önce sponsor oluyorum kandırmacasıyla kendi adını adının başına eklediği, sonra Kadıköyspor adını tamamen silip attığı, İstanbul Moda'daki tesislerinin üzerine yattığı, Kadıköy'ün tarihî (100 yıllık) kulübü Kadıköyspor'un maddesi nerede? Yunanistan kulüpleri PAOK'un AEK'nın filan sözde "Pera"daki kökenlerinin ele alındığı Vikipedide Kadıköyspor da yer bulacak mı acaba? Yoksa harf devriminden önce açıldığı için eskiden Cadi-Keuy diye mi anılıyordu bu güzide kulübümüz? 1976 yılında Kadıköyspor’un devralınmasıyla diye bir laf geçiyor bir maddenizde; sadece bunu mu layık gördünüz Kadıköyspor'a? Hadi, anlatın Kadıköysporu; Türkçe Vikipediden bekliyoruz bunu. --212.174.190.24 08:16, 31 Mart 2014 (UTC)


Fenerbahçe ve Kadıköy FC birleşmesi[kaynağı değiştir]

Son dönem Osmanlı Tarihi akademisyeni olan M. Şükrü Hanioğlu'nun da bahsettiği üzere; "1907'de Türkçe muallimi Enver (Yetiker) Bey'in eski öğrencileri tarafından kurulan kulüp ilk senelerinde başarısız olmuş, dört sene lig sonunculuğuna demir atmıştı. Ancak (İlk Başkan) Nurizâde Ziya Bey'in idaresinde 1905-1906 ve 1906- 1907 yılları şampiyonu Kadıköy Kulübü (Cadi-Keuy FC) ile birleşen, Üsküdar (Anadolu) Kulübü ile de "teşrik- i mesaî" yapan Fenerbahçe, adını "Futbol Kulübü"nden "Spor Kulübü"ne dönüştürerek faaliyetini kriketten çim hokeyi, tenisten sutopuna ulaşan bir alana yaymış, 1911-12 sezonunda ise futbol şampiyonu olmuştu."

Buradaki fotoğraf ise Galip Kulaksızoğlu sayfasında mevcut. Fenerbahçe ile Kadıköy Kulübü'nün 1908 yılındaki birleşmesine istinaden çekilmiş bir fotoğraftır: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fener_1907.png#/media/File:Fener_1907.png

Fenerbahçe Kadıköy ismiyle 1908 yılında maçlara çıkmıştır bu müşterek 2 takım.