Tartışma:Boşnak Derviş Mehmed Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


"Boşnak Derviş Mehmed Paşa" maddesine yaptigim ek[kaynağı değiştir]

Merhabalar

Biraz önce

  • Uzunçarsılı, İsmail Hakkı, (1954) Osmanlı Tarihi III. Cilt, 2. Kısım , XVI. Yüzyıl Ortalarından XVII. Yüzyıl Sonuna kadar), Ankara: Türk Tarih Kurumu (Altıncı Baskı 2011 ISBN:978-975-16-0010) say.406-408
  • Mehmed Süreyya (haz. Nuri Akbayar) (1996), Sicill-i Osmani, İstanbul:Tarih Vakfı Yurt Yayınları ISBN:975-333-0383 C.2 say.329 [1]
  • Sakaoğlu, Necdet (1999), Bu Mülkün Sultanları, İstanbul: Oğlak Yayınları ISBN:975-329-2999 s.205

kaynaklarını kullanarak ve bu kaynaklardan "blockquote" olarak aynen kopye ederek bu maddeye bir ek yaptım.

Fakat bu yazım maddeye eklenmedi ve "Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Ağır vandalizm" diye bana çok acayip gelen bir uyari yaftasi yazıma eklenmiş çıktı.

Benim daha önceki iki cümleden oluşan taslak maddeye yaptığım eklerin ve bu kaynakları ve diğer ismini vermediğim kaynaklarda da yaptığım incelemeler sonunda yazdığım maddenin neresi zararlı olduğunu öğrenmek istemekteyim. Nasıl olup da bu üç tarihsel otoriteden bazen aynen "quote" ederek bazan aynı anlamı taşıyarak kendi ifademle yazdığım bu madde bir "ağır vandalizm" olur anlayamadım. Bu yıllarca önce yazılmış ve otoriter tarihler olarak kabul edilmiş olan kaynaklardaki bilgilerin ve bunlarin verdiği "quote"ların nasil olup da Vikipedia'da otomatik olarak "ağır vandalizm" sayıldığını çok öğrenmek istiyorum.

Eğer yazdığımın "zararlı" tarafı var ise, bu "zararlı" taraf açıkça gösterilirse bunu değiştirmek istemekteyim. Lütfen bana hemen cevap verebilir misiniz? Bu zamana kadar binlerce madde Vikipedia'ya yazdim ve gozden gecirdim; hicbir sekilde zararli ve vandalizm niyetli madde yazmadim ve yazmiyorum. Daima yapici olarak calistim ve calismaktayim. Acaba bu yafta neden ortaya cikti?. Lutfen lutfen birisi bana acele olarak aciklayabilir mi?? noyder (mesaj) 21:08, 9 Ağustos 2012 (UTC)