Tartışma:Biseksüeller listesi (A-F)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Cinsiyet ayrımcılığı mı?[kaynağı değiştir]

  • İnsanları cinsel tercihlerine göre sınıflandıran böyle bir listenin varolmasına karşıyım. Bilgilendirmeye yönelik gibi görünse de daha çok cinsel ayrımcılık gibi duruyor. Sonuçta herhangi bir insanın biseksüel olduğunu öğrenmemiz kadın veya erkek olduğunu bilmemizden daha fazla bilgi katmaz.--88.229.249.155 12:08, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bence de ayrımcılık olarak anlaşılabilir. Silinmesi taraftarıyım.--CenkX 13:38, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  • Neyin ayrımcılığı ben onu anlayamadım, şimdi biz bu maddeleri açarak cinsiyet ayrımcısı mı olduk? şurada sayfalarca liste var ve ayrımcılık olarak görülmüyor. Neden bizde her zaman bu şeyler ayrımcılık olur, aslında silinmesi ayrımcılık doğurur. Bilgilendirmeye yönelik değil diye yorum yazılmış, listeler bilgilendirmez sıralar daha çok. Eğer silinmesini istiyorsanız Silinmeye aday maddelere taşıyın konuyu. Kolay gelsin.--c3mâL 14:16, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bu tür yaklaşımlar kolayca cadı listesi olarak anlaşılabilir. Ama eğer şahıs kendisi cinsel kimliğini açıklayarak bir vurgu yapmak istiyorsa bir sorun yok elbette. İlk başladığınızda dipnotlar yoktu. Bence maddenin başına "biseksüel kimliğini açıklayan ünlüler" derseniz sorun kalmayacak.--CenkX 15:12, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Böyle maddeler olmalı mı?[kaynağı değiştir]

Heteroseksüel ünlüler, sağ elini kullanan ünlüler, yeşil gözlü ünlüler, Hristiyan/Müslüman/Yahudi ünlüler vs., maddeleri olsaydı da aynı tepkiyi verir, bu tip maddelerin silinmesi taraftarı olurdum. İnsanların cinsel, politik, dini eğilimlerinin, o da kendileri açıklamak şartıyla, biyografilerinde bahsedilmesine karşı değilim. Fakat bu tip toplu listeler bir ötekileştirme de getirmiyor mu beraberinde? Diğer kullanıcılar ne düşünür bu konuda acaba? Potkal 10:06, 16 Temmuz 2015 (UTC)