Tartışma:Baz istasyonu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

3G yi destekleyen nokia nın nodeB baz istasyonu ile ilgili bilgi sahibi olan varsa teknik ve diğer bilgiler, paylaşırsanız sevinirim.

Türkçe olursa sevinirim. İngilizcede olabilir. Bu imzasız yazı 212.252.168.236 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İçerik ve başlık uyumluluğu hakkında[kaynağı değiştir]

Bazsikayetcom (mesaj) 19:42, 31 Temmuz 2012 (UTC) Tüm toplumca bu sistemlerin genel adı "Baz İstasyonu"'dur. Bu nedenle başlık gayet yerinde olmuştur. Baz istasyonu başlığına yapılabilecek teknik yorumları, sadece bir avuç insan anlayabilecektir. Kelime ve tanım olarak bilinilirliği nedeniyle bu konu ana başlığı altında, yüzlerce alt konu başlığı yayınlanabilir, tartışılabilir. Teknik anlamda katkıda bulunmak isteyecek uzman kişilerin, tüm toplumun rahatlıkla algılayabileceği bir anlatımda bulunmaları çok yerinde olacaktır. Bazsikayetcom (mesaj) 19:42, 31 Temmuz 2012 (UTC)

bu başlıkta açıklanan bilgilerin alakasız olduğunu düşünüyorum. baz istasyoınları ve sağlığa etkileri diye bir maddede yayınlanması daha uygun olurdu. Baz istasyonu maddesi daha teknik bilgi içermelidir bence.. Bu imzasız yazı Fkm05 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgiler konuyu yansıtmıyor[kaynağı değiştir]

Tübitakın konuyla birebir ilgili bir raporu var zaten. Mikrodalgayla baz istasyonunu ilişkilendirmek yanlış olur. "Saat kaç?" sorusuna "Bugün cumartesi" demek gibi bişey olmuş.--Page405 11:06, 23 Eylül 2008 (UTC)

Konuyla ilgili mevcut pek çok rapor ve araştırma elbette ki yapılmakta ve yayınlanmakta. Tüm araştırmaların sonucunda kanıtlanmış bir zararı henüz tespit edilmemiştir denilmekte; bu aynı zamanda zararı olmadığı ve olmayacağı anlamına gelmemektedir. Bilim çevreleri, somut bulgular için gerekli maruziyet süresinin tamamlanmadığını ifade etmekteler.

Mikrodalga ile baz istasyonu ilişkilendirilemez ama baz istasyonunun oluşturduğu şeyin elektromanyetik radyasyon olduğu bir gerçektir. Bilim insanları dahi açıklamalarında hatalı tabirler kullanabilmekte veya konunun uzmanı olmayan kişilerin beyanlarının, haber forumları aracılığıyla sıkça internette yer bulması da araştırma yapan insanları tereddütte bırakmaktadır. Bazsikayetcom (mesaj) 19:35, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Ansiklopedik bir bilgi olmamış[kaynağı değiştir]

Bu madde tek taraflı olarak yazılmış ve içinde inanılmaz hatalar var. Baz istasyonu insan olmayan yere kurulmalı diyor. İnsan olmayan yerde tilkiler , ayılar ve tavşanlar kullanacak. Eğer bu teknolojiyi kullanacaksak daha fazla baz istasyonu olması gerekiyor. Çünkü baz istasyonundan uzaklaştıkça cep telefonlarının bireylere zararı kat kat artıyor. Ya da hiç kullanılmasın, sağlık bakanlığı yasaklasın her türlü kablolu ve kablosuz iletişimi bu iş bitsin.

Bazsikayetcom (mesaj) 19:27, 31 Temmuz 2012 (UTC) Teknolojiyi kullanıp kullanmamak veya baz istasyonlarının kaldırılmasından ziyade, teknolojiyi bilinçli kullanmak, gerektiği kadar bu hizmeti almak, daha az konuşmak, bireysel olarak birincil ödevimiz ve en büyük tepkimiz olacaktır. Bizleri giderek asosyal hale getiren bu teknoloji harikası oyuncakların kontrolümüzü eline geçirmesine izin vermemeliyiz. İkinci husus ise baz istasyonlarının hukuka uygun kurulup kurulmadığının ve denetlemelerinin bireysel veya topluluk olarak takipçisi olmamız gerektiğidir. Topu devlet veya kurumlarına atmayalım her zaman. Bazsikayetcom (mesaj) 19:27, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Baz istasyonlarının etkileri ve yürütülen kara propaganda[kaynağı değiştir]

Baz istasyonlarının etkilerinin halen araştırılıyor olması, maruz kalma süresi ile ilgilidir. 70'li yıllarda da sigaranın sağlığa zararları araştırılıyordu, bugün gelinen sonuç bellidir. Baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik radyosyonu masum göstermek için sürekli olarak bu bahane gösterilmekte. Ayrıca mikrodalga değildir, iyonlaştıran radyasyon sınıfında değildir şeklinde süreklilik arz edecek şekilde propaganda yapılarak, baz istasyonları ve benzeri yapay emr kaynakları masum olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Bilimsel olarak basit bir dil ile ifade edecek olursak, insan vücudu ve tabiatta bulunan doğal manyetik alandan daha fazla olduğu için, elektrikle çalışan ve elektromanyetik radyasyon yaratan tüm cihazlar doğal manyetik alan uyumluluğunu bozmaları nedeniyle elektromanyetik kirlilik oluşturmakta; bu da insan ve tüm canlıların sağlığına tesirlidir.Bazsikayetcom (mesaj) 19:01, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Bazsikayetcom 21:58, 31 Temmuz 2012

Baz istasyonunun ne olduğundan çok zararlarıyla ilgili bilgi verilmiş. Bu halen araştırılan bir konu. --Jimqode 11:31, 26 Aralık 2008 (UTC)

Maalesef ki tüm kaynaklarda, baz istasyonlarının tarifi karmaşık ve anlayamayacağımız teknik tabirler ile yapılmakta. Tarifi yapanlar, konunun karşıt tarafları. Bu tarifleri yapması gerekenler, elektrik - elektronik konusunda uzman bilim adamları ve akademisyenlerdir. Baz istasyonları hakkında yazarken, tröstlerden korkusu olmayan, gelir veya gelecek endişesi olmayan ehil kişilerin konuya açıklık getirmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bazsikayetcom (mesaj) 19:19, 31 Temmuz 2012 (UTC)