Tartışma:Avar Kağanlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avar bayraği[kaynağı değiştir]

Burda gösterdiginiz yesil bayrak tamamiyle UYDURUKÇA! Avarlarin populer "Atli" sembolü ("Mergen", Mogolca) siz hangi kaynakta Avar bayragi olarak gördunuz? Yine de Avarlarin mensei hakkinda bir soz bile yoktur. Avarlarin cogunlugu Iranian Huns (Aryan Huns) idi. Onlarla birlikte bir takim Mogolca konusan Juan-Juanlar da varmis. Bugunku Dagistan Avarlarinin etnik kökleri yine Irani (Aryan). Dagistan Avarlara buyuk miktarda akrabaligi (MtDNA) gosteren haklar: Iraniler (Tehran, Isfahan), slavlar (Ruslar, Polonyalilar ve digerleri), Ossetler-Alanlar. Okuyun:http://www.eva.mpg.de/genetics/pdf/Caucasus_big_paper.pdf Mitochondrial DNA and Y-Chromosome Variation in the Caucasus (2004) Unlu Alman tarihcisi Harald Haarmann yazmaktadir: Beim Eindringungen nach Europa mögen Teile der awarischen Bevölkerung im Kaukasusvorland verblieben sein. Diese Gruppen haben sich später inmitten einer fremdethnischen Umgebung akkulturiert und an das Kaukasische assimiliert. Als Reminiszenz ihrer Existenz hat allerdigs ihr Ethnikum überlebt (ahnlich wie der Name der turkischen Bulgaren von dem südsavischen Volk angennomen wurde, das turkische Ethnikum Onogur von den Ungarn.http://www.uni-klu.ac.at/eeo/Awarisch.pdf

Daha okuyun: http://www.ndelo.ru/index.php?id=139 Мусаев М.З. Африди — афганские авары Апаршахра--87.117.157.22 05:50, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Avarlarin irani bir halk olduklarina dair hicbirsey yazmiyor o gösterdiginiz belgede. Harald Haarmann yazdiklariyla sadece Türk ve ya Mogol arasinda kararsiz. Irani halklarin sözünü bile etmiyor. Iranin Paniranist bilimcileri iranda ki tarih kitaplarini haddinden fazla sisirdiler. Balkanin siyah sacli halklarina tarihi baglar ariyorlar. Ancak gösterdiginiz belgede de yazdigi gibi bunlarin tek mantikli aciklamalari türk tarihinde bulunuyor: Als Reminiszenz ihrer Existenz hat allerdigs ihr Ethnikum überlebt (ahnlich wie der Name der turkischen Bulgaren von dem südsavischen Volk angennomen wurde, das turkische Ethnikum Onogur von den Ungarn. --Erdall 01:34, 19 Şubat 2008 (UTC)

Avarın Anlamı ve Dili[kaynağı değiştir]

[1] [2]Kızılbörklü 17:06, 14 Şubat 2008 (UTC)

avarlar ve avrupa avarları[kaynağı değiştir]

katkı olması amacıyla peter b. golden'nin hazar çalışmaları kitabında ki avarlar başlığı altındaki bir kısım aktarayım.


" çok tartışılan bu konuyla ilgili olarak,biz kısaca, temel kaynak olan theophylactus simocatta'dan elde ettiğimiz verilerden yararlanarak, avrupa avarlarının gerçek avarlar olmadıklarını, aksine onların adını kullanan oğur kökenli sahtekarlar olduklarını belirtebiliriz. son araştırmalar neticesinde , k. czegledy, avrupa avarlarının asya kökenli ( benim görüşüme göre de) oldukları teşhisini koymuştur. k. czegledy'ye göre...var (kökeni bilinmiyor) ve xuni (= hiung-nu, hion, hun vb.), avar devletini oluşturan iki ayrı kabile topluluğuydu..."Kızılbörklü 17:53, 26 Nisan 2008 (UTC)

burada deginilmemis bir diger nokta ise Avarlarin bir Turk kavmi oldugudur. lakin bu konuda kendi tarihimize bakarsak objektifligimizi koruyamayiz diyorsaniz eski bizans ve almanlarin atalari olan germen kalintilarini incelersek bunun acikca belirtildigini goruruz. zaten flamalrinda ki at ustunde ok atan savasci simgesi bunu acikca gostermektedir...