Tartışma:Alfa Romeo Giulia (952)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Otomobil (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Otomobil maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Otomobil kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Seri Üretim Öncesi Model konusu[kaynağı değiştir]

Yazının ilk çevirilerinde "pre-production"ı "seri üretim öncesi" diye çevirmiştik. Bu tabi seri üretimden önce üretilmiş olmayı zaman olarak değil de versiyon olarak tanımlıyor. Yani araç seri üretime geçtiğinde değişiklikler olabilir. Otomotiv firmaları bu tip üretimleri genelde fuarlar veya tanıtım planlarını tutturmak için yapıyorlar. Örneğin 2016 Ocak'ta çıkaracakları bir araç var, aracın prototipleri testleri sürdürüyor veya yeni tamamlamış, ama araç tanıtımından önce bir fuar var ve firma bu fuara katılmak istiyor.Az sayıda fuar aracı üretip bu fuara katılabiliyorlar, paralelden de araca son hali verilmeye çalışılıyor. Dolayısıyla pre-production'ı "seri üretim öncesinde" değil de, "üretim öncesi model" diye tanımlasak daha doğru olur gibi. Bu imzasız yazı Emirhandongel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişiklikte "pre-production" ifadesini sıfat olarak kullanmak yerine, açıklamayı tercih etmiştim. Fuarda tanıtılma aşamasına kadar, az miktarda da olsa otomobilin üretimi gerçekleşmiş oluyor; bu yüzden seri üretim olarak kullandım. "Üretim öncesi model" şeklinde kullanılsa da sorun olmaz, ya da onun yerine "prototip" ifadesi de kullanılabilir. -- Supermæn (mesaj) 23:07, 7 Ağustos 2015 (UTC)