Tartışma:Ahkaf Suresi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"İnmiştir" sözcüğü bir inancın yansıması. Müslüman olan biri surelerin Allah tarafından "indirildiğine" inanır. Ancak ansiklopediyi İslami bir bakış açısıyla yazamayız. Hemen şimdi bazı kullanıcılar dine saldırdığım yönünde yanıtlar vermeye başlayacaklar ve hatta saldıracaklar diye korkmuyor değilim bunu söylerken. Ama kesinlikle kimsenin inancına saldırmak ya da onların inancını yok saymak gibi bir amacım yok. Ancak bir orta yol bulmak zorundayız. Ne bileyim, belki "Müslümanlar, ..... Suresi'nin ....'de Allah tarafından indirildiğine (ya da gönderildiğine) inanırlar," diyebiliriz, örneğin. Nasıl ki, "indirildiğine" inananlar varsa, inanmayanlar da var. Saygılar... Muhammedcimci 19:50, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Ben demedim mi?[kaynağı değiştir]

Ben demedim mi? Daha beş dakika bile geçmedi; söylediklerimi söylediğim biçimde değil de, anlamak istediği biçimde anla(ma)yan biri yanıt verdi hemen. Buna yanıt mı denir, yoksa saldırı mı, bilmem. Vikipedi'de yansızlığı zor koruruz biz ve başkaları fersah fersah yol katederken, biz bir arpa boyu yol gidemeyiz. İşte kullanıcı sayfama gelen "yanıt":

lütfen müslümanları kutsal kitabına saldırmayın eğer inanmıyorsanız o sayfaları okumazsınız olur biter türk milletinin büyük bir çoğunluğu bun inanıyor. siz inanmasanız ne yazar bakıyorum da hep müslümanlarla din alimlaeriy uğraşıyorsun şimdide hızını alamadın kurana saldırıyorsun senin düşünceni paylaşan biri vardı. bir zamanlar iktidardı onun haline ibret al iki aydır can çekişiyor ölecek ölemiyor. aynı durum ariel şaron içinde geçerli 6 aydır komada tarafsızlaştırma adı altında islama saldırmaktan vazgeç sen ateistlerle ilgili maddeler yaz görüşlerini orada yaz mutlu ol yoksa büyük bir tartışmaya sebebiyet vereceksin--85.96.131.136 20:05, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sözün bittiği yerdeyiz. Şevkim kırılıyor. Ötesi yok. Muhammedcimci 20:13, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Canını sıkma Muhammedcimci. Bakış açın kesinlikle objektif, dolayısıyla doğru olan. Ansiklopedinin ne olduğunu bilmeyenler düşünsün gerisini.

Vito Genovese 20:17, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sayın Muhammedcimci, bakış açın, objektif, tamam kabul ediyorum. Bu bir inançtır ve inananlar olduğu gibi inanmayanlar da vardır. Ancak, "Müslümanlar, ..... Suresi'nin ....'de Allah tarafından indirildiğine (ya da gönderildiğine) inanırlar." ifadesi, aynı zamanda, "bu bir inançtır ve doğruluğu kanıtlanmış değildir" anlamını da ister istemez içermektedir. Sonuç olarak bir inancın sorgulanması demektir. Hiç bir inanç sahibi, inancının inanç olarak kabul etmez, ona göre kesin doğrudur. Bu hepimiz için böyle, her konuda böyle. Sen ona, "bu inançtır" dersen, "kesin doğru değildir" demişsindir. Çünkü insan zihninin çalışma biçimi dual esasa dayanır, her yargı, karşıt iki önermeyi içerir. Şimdi, tarafsızlık adına olsa dahi bu, kişinin inançlarına karşı bir saygısızlık olmuyor mu. Bir dinden bahsediyoruz. "Bu böyledir" dediğimizde herkes, onun o dine inananlar açısından öyle olduğunu bilmiyorlar mı sanki. Tabi ki biliyorlar. Bunu açıkça dile getirmenin fazladan bir yararı yok bence. Üstelik bu tutum, inananlarla aramızda, gerçekten hiç de gerekli olmayan bir sürtüşmeye neden olacaksa... Tarafsızlık meselesi, çetrefilli bir konu. Sınırları belirsizdir. Bir noktada, tarafsızlıktan çok farklı bir şey haline gelebilir. Özellikle ulusal duygular, din gibi insanların son derece hassas oldukları konularda, tarafsızlık ilkesinin biraz esnek yorumlanması iyi olur diye düşünüyorum. Saygılarımla. --Makedon 22:56, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sayın Muhammedcimci, tavır ve tarzınızda kesinlikle haklısınız. Dinin dogmatikliği üzerine bir saldırı içerisinde olmadığınız ve hatta bundan kaçındığınız çok net. Esneklik konusuna gelince, bazı konular esneklik değil, netlik ister. Ve bir ansiklopedi sayfası bilimsel netlikte, hatta gerekirse katılıkta olmalıdır. Bu netliği sağlamak, bu sitedeki ilk ödevimiz kullanıcı komünitesi olarak. Sizi destekliyorum. Saygılar. Lysim 23:47, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Ayrıca, Sayın Makedon'a söylemek istediğim bir şey var: Tarafsızlık konusunun çetrefili yoktur, şayet öyle olsa bile, "esneklik" dediğiniz şey, ondan da belirsizdir ve bu tartışma burada kapanmalıdır. Kendi içinizde çelişiyorsunuz. Lysim 23:50, 10 Ağustos 2006 (UTC)

müslümanların inancıyla uğraşamayın yoksa burası danimarka sitelerine döner--81.213.66.137 06:16, 11 Ağustos 2006 (UTC)