Tartışma:Aşk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu sayfada biraz da Yunus Emre'den bahsetmemiz gerekmez mi sevgi yönünden--Azizizgi 21:16, 7 Nisan 2008 (UTC)

  • Bu maddeyi yazanların eline sağlık, öyle güzel yazmışlar ki vandalizm ona erişemiyor, sevgiler vikipedist dostlar...--Sigitolo 22:05, 13 Mayıs 2011 (UTC)

Interwiki gerek. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 00:50, 9 Eylül 2011 (UTC)

Aşkın kimyası ayrı bir konudur[kaynağı değiştir]

Aşkı birçok bilim adamı birçok felsefeci birçok şair açıklamaya çalışmıştır. Bilim adamlarına göre aşk, kimyasal feremon alışverişidir. Schopenhour'a göre ise aşk cinsel sevgidir. Nietzsche'ye göre ise aşk cinsel haz isteğine geçirilmiş bir kılıftır. Diğer bir yandan gerçek olan birşey var ki bu aşkın bir duygu oluşudur, hem de yoğun bir duygu. Sevgiyi bilimle açıklayamadığımız gibi bilimsel açıklamalar yardımcı bilgilerdir. Bilimin açıkladığı bedensel özellikler bir araçtır, amaçsa yaşamdır,hayattır. Duygular nasıl ki hayattaki anlamına göre açıklanır, aşkta böyledir bunun kimyası ayrı bir konudur.

Aşkın kimyası ayrı bir konu, başlık olarak ele alınmalı; çünkü aşk bir duygudur.--organik 13:35, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Düzenli bir maddedir[kaynağı değiştir]

Bu düzenli bir maddedir. Düzenle şablonu kaldırılmalıdır. Bu imzasız yazı Yusuftanrıverdi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet, evet. Kaldırılmış zaten. --E4024 (mesaj) 06:43, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Aşk ve Sevgi maddeleri[kaynağı değiştir]

İki madde birbirine çok benziyor. Hatta sevgi maddesi Aşk maddesinin içindeki bir parça durumunda. Maddelerin içerikleri birleştirilmeli ve sevgi maddesinin yeniden yazılmak üzere silinmesini öneriyorum.

  • Sevgi maddesi- İngilizce affection- teriminin karşılığı olarak en.Wiki'den çevrilebilir. https://en.wikipedia.org/wiki/Affection --Kafkasmurat- 09:34, 29 Mayıs 2014 (UTC)
  • Ben de "Türk kültüründe aşk" bölümünün -şimdilik- yeniden yazılmamak üzere silinmesini öneriyorum. Mustafa Kemal'in askerlerine "biz ölürken başka kuvvetler gelir düşmanı yener" demesi gibi, belki 10-15 ya da 50 yıl sonra başka Vikipedistler gelip oraya düzgün bir bölüm eklerler. Şu anki haliyle mevcut olmaması daha iyi... --E4024 (mesaj) 15:35, 14 Temmuz 2014 (UTC)

Madde de ciddi kaynak eksikliği var. Boş vakti olan bir arkadaş maddeyi kaynak ve içerik yönünden biraz adam edebilirse çok güzel olabilir. Google'da Vikipedi'de en çok aranan kelimelerden birisi olarak öneriliyor madde Sait71 00:44, 13 Ağustos 2014 (UTC)

Sevgi bağlantısına tıklıyorum, aynı sayfaya yönlendiriyor. --95.12.113.71 21.24, 26 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Hallettim, teşekkürler. Dakmor Tojira 21.26, 26 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Bana göre de ikisi arasında fark var. ama madem vikipedi kurulu birleştirme kararı vermiş o zaman bende bununla ilgili bölüm açtım. "Aşk ile Sevgi kavramları arasındaki farklılık tartışmaları" burada da tartışmalara yer verdim. ingilizce ikisinin de karşılığı Love ama "I love you" ile "I'm in love with you" arasındaki fark örneği gibi fark var aralarında. birini hem sevgilinize hem kardeşinize babanıza söylersiniz ötekini sadece sevgilinize söylersiniz aksi halde tokatı yersiniz. ama birde hangisi üstün tartışmaları var onlara da değindim. ama herşeye değinemeyiz o ayrı sonuçta ansiklopedi bu. (Gerçekler (mesaj) 14.58, 5 Eylül 2023 (UTC))[yanıtla]