Tartışma:29 Mart 2006 Güneş tutulması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen birisi diğer dillerdeki Vikipedi'lerden buraya fotoğraf aktarsın. Böyle çok yalın.

İngilizce maddenin silinmesi teklifi hakkında[kaynağı değiştir]

İngilizce maddenin silinmesi teklif edildi ve bunla ilgili bir oylama var. [1] Sayfanın korunması yönünde oy vermenin doğru olacağı görüşündeyim.

Bu gerçekten çok saçma. Tam tutulma ABD'de ya da Avrupa'da gerçekleşseydi herhalde böyle bir teklif getirmezlerdi. Her türlü saçmalığı içeren İngilizce sayfalarda böyle nadir yaşanan ve bilimsel açıdan eşi bulunmaz bir bilgi kaynağı olan bu tutulmayı hazmedemediler. Kesin nedeni tabii ki bu değildir ama, herhalde bu olayın en temiz Türkiye'den gözlemlenmiş olması da onları kıskandırmış olsa gerek. 85.101.108.146 21:59, 30 Mart 2006 (UTC)

Net - uzun ifadesi[kaynağı değiştir]

[2] Şu değişikliği, onaylanmış olmasına rağmen geri alıyorum, zira Türkiye tutlma'nın en uzun izlendiği değil, yazıldığı gibi en net izlendiği yerdir. Tutulma ortası, yani tutulmanın en uzun izlenebildiği yer Libya'nın güneyi olmasına rağmen, Afrika'nın genelindeki çöl atmosferi görüntü kalitesini etkilemektedir. Türkiye'nin atmosferin en net görülebildiği yer bilgisi olduğu da doğrudur bu bağlamda. Yakın zamanda bir kaynak bulabilirsem buraya da iliştireceğim. Ancak vurgulamak istediğim bir başka nokta, "en uzun tutulma" olarak yapılan yanlış düzenlemenin kontrol edilmiş olması. Lütfen dikkat edelim. H. Aziz Kayıhanmesaj 20:26, 29 Mart 2015 (UTC)