Tartışma:İntahar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Sadece yazım hatalarından ortaya çıkan kelimelerin yönlendirme için kullanılmasını uygun bulmuyorum, sayfa silinmeli. --Emre 08:15, 15 Kasım 2007 (UTC)
Toplumda yanlış yazma eğilimi yüksek olan sözcüklerin, doğru yazılışlarına yönlendirilmelerinde bir sakınca olmayıp, tam tersine, sözcüğün doğru yazılış şeklinin nasıl olduğunu göstermesi açısından faydalıdır; yönlendirmeler kalmalıdır. --Metal Militia ileti 08:23, 15 Kasım 2007 (UTC)
  • Yanlış kullanımın doğruya götürmesi kullanımın yanlış olmadığı izlenimini vermektedir. Bu şekilde yönlendirme yapmaktansa çok istiyosanız:

İntahar, intihar sözcüğünün toplumda sıklıkla görülmekte olan yanlış bir kullanımı.

şeklinde bir taslak açınız. Yönlendirme olması yanlış. O yönlendirme kuralını da gözden geçiriniz. -mader:)))) --78.183.152.66 08:27, 15 Kasım 2007 (UTC)


  • Kelimeleri yanlış kullanmak ya da kullanmamakta önemli nokta bilip bilmemek değil kişinin keyfidir, diline duyduğu saygıdır -benim yorumuma göre- daha çok. Vikipedi'de "intihar" sayfasını arayacak şahıs başlangıçta kelimeyi yanlış yazsabile birkaç deneme sonunda aradığını bulabilir. Bence bir ansiklopedide yazım hatası olmamalı. Siz ilgili kişiye istediği kadar doğruyu gösterin kişi yine bildiğini okuyacaktır tahminimce. Ayrıca ilgili kelimenin doğru yazımını bilmeyen kişiye, yanlışın hazır doğrusunu göstermektense, onun doğrusunu arama ortamı yaratmak, doğruyu aramaya teşvik etmek, daha etkili bir öğrenme yolu olur diye düşünüyorum. Dediğim gibi bence bir ansiklopedide yazım yanlışı olmamalı. --Emre 08:35, 15 Kasım 2007 (UTC)
  • Evet ya da ilgili maddede "bu kelimenin genellikle şu şekilde bir yanlış kullanımı vardır" şeklinde not düşmek yönlendirmeye nazaran daha iyi bir yol olacaktır. --Emre 08:40, 15 Kasım 2007 (UTC)